Olympia’60 moeizaam langs SCO/TOFS

Vooraf was bekend dat het geen gemakkelijke opgave zou worden tegen het stugge SCO/TOFS en alle vermoedens werden meer dan werkelijkheid in een gelijk opgaande strijd. Uiteindelijk wist Olympia’60 toch de volle winst te pakken en blijft daardoor de koploper in 4D. Door 2 doelpunten van Bryan Weistra en 1 van Kjeld Huveneers behoud Olympia’60 zijn ongeslagen status en won het met 3-2 van de Oosterhoutse opponent.

Olympia’60 mistte door familie omstandigheden zijn aanvoerder Pepijn Laurijsen waardoor mandekker Koen van Boxtel een linie doorschoof en good old Robert Hillebrand de aanvoerdersband overnam en het centrum vormde met de van vakantie teruggekeerde Maarten van de Broek. Olympia begon opportunistisch aan de wedstrijd en ging meteen vol in de aanval. In de 5e minuut was het linkerflank verdediger Mike Boudewijns die mee op kwam en zijn afstandsschot door de SCO keeper gestopt zag. Olympia nam het initiatief en ook middenvelder Kjeld Huveneers haalde hard uit maar ook zijn schot werd uit de hoek gedoken.

Na 12 minuten spelen liet Robert Hillebrand een tegenstander uit zijn rug ontsnappen wat resulteerde in een hard schot net naast het doel van keeper Ercin Unal. De kansen golfden over en weer maar echt gevaarlijk werd het niet. Het beloofde een moeilijke middag te worden voor de koploper mede door een fel SCO/TOFS die de kaas niet zomaar van zijn brood liet eten en stug verdedigde.

Het was wachten tot net voor de rust toen SCO/TOFS een beetje gelukkig de score opende. Oud Olympiaan Ando Sarkisov, uitblinker aan Oosterhoutse kant, trapte een lange bal vanaf de zijkant richting het Olympia doel en de bal belandde ietwat onverwacht in de verste bovenhoek waardoor keeper Unal kansloos was. Olympia keek tegen een achterstand aan maar zette voor rust alles nog recht doordat spits Nick van Wanrooij de bal onzelfzuchtig aflegde aan rechter vleugelspits Bryan Weistra die de 1-1 let aantekenen in de 45e minuut.

Met een gelijke stand werden de kleedkamers opgezocht en het strijdplan nog eens doorgesproken. Net na de rust kwam Olympia goed weg doordat een vrije trap van SCO werd gered door keeper Ercin Unal. De bal werd weggewerkt door de Olympia keeper via de paal en belandde vervolgens weer in zijn handen. Olympia was weer wakker en zette nog maar eens aan. Na 5 minuten voetballen in de 2e helft werd een goal afgekeurd van Raymon Damen door vermeend buitenspel. De gemoederen liepen hoog op aan Olympia’s kant omdat de Oosterhoutse vlagger discutabele beslissingen nam en veelvuldig zijn vlag in de hoogte stak.

Het was wachten tot de 70e minuut toen middenvelder Kjeld Huveneers vanaf de zijkant aanlegde voor een vrije trap. Huveneers krulde de bal fraai richting vijandelijk doel en linker aanvaller Elroy Vereggen kruiste slim voor de SCO keeper langs waardoor de keeper de bal verkeerd inschatte en in één keer in zijn doel zag verdwijnen. Olympia leidde net 2-1 maar de weg bleek nog lang naar de gekoesterde overwinning. SCO/TOFS trapte af en uit een snelle aanval wist aanvaller Boom nog in dezelfde minuut de 2-2 aan te tekenen. Trainer Koeman was furieus maar moest lijdzaam toezien dat er weer een gelijke stand op de borden kwam.

Hierna volgde een vreemde situatie. De bal bevond zich aan de zijkant van het veld maar een SCO verdediger schopte Nick van Wanrooij na in het 16 meter gebied. De leidsman zag het gebeuren en trok meteen de rode kaart waardoor SCO met 10 man kwam te staan. Je zou denken dat dan de bal ook op de stip zou belanden maar de scheidsrechter besliste anders. Hij gaf een scheidsrechtersbal aan de zijkant van het veld wat door alles en iedereen als erg vreemd werd ervaren maar Olympia moest het er mee doen. Aanvoerder Robert Hillebrand moest even later nog corrigerend optreden en kwam nog goed weg met een gele kaart.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel maar spits Nick van Wanrooij had nog iets moois in petto. Hij had net van tevoren Elroy Vereggen een omhaal net naast zien schieten en haalde ook op zijn beurt ook magnifiek om. De bal belandde bij Bryan Weistra die heel Crispijn in extase bracht door verwoestend uit te halen en zijn 2e goal van de middag op de borden zette. Het elftal en staf vierde de winnende goal alsof het kampioenschap binnen was en Olympia bewees hiermee dat het dit jaar stappen heeft gezet. Door zulke beladen wedstrijden om te zetten in overwinningen is voor het hechte collectief van de rood witten een goed teken voor de rest van de competitie en het zelfvertrouwen van de groep.

Doordat VV Oosterhout ook won van Beek Vooruit blijft Oosterhout op 2 punten van Olympia’60 volgen. Volgende week volgt er dan ook een heuse topper in 4D. Oosterhout komt op bezoek bij Olympia’60 waarbij de inzet groot zal zijn. Bij winst slaat Olympia’60 een gaatje en zoals het er nu uitziet zal men compleet kunnen aantreden tegen de runner up.