MHC Liberty MD3 nog steeds ongeslagen aan kop

Afgelopen zaterdag stonden de meiden van MD2 Teteringen op de stoep van MHC- Liberty om de meiden MD3 van de 1e plaats te hockeyen. Een wedstrijd waarvoor iedereen stiekem toch een beetje gespannen was. De meiden van Teteringen hebben net als de meiden van mhc-Liberty MD3 afgelopen weken volgens de scores een indrukwekkend staaltje hockey laten zien.

De meiden gingen rustig van start en er werd goed overgespeeld. Met name in de eerste helft was de spanning voor deze wedstrijd bij beidde teams nog wel zichtbaar op het veld. De bal ging over en weer tussen de twee teams die zeker aan elkaar gewaagd waren. Het beloofde een mooie spannende wedstrijd te worden.

Halverwege de 1e helft lukt het de meiden van Teteringen om door de verdediging van Liberty te breken en de 0-1 te scoren. Deze goal maakte bij de meiden van Liberty een gezonde strijdlust los, en binnen de kortste keren werd de gelijkmaker gescoord.  Na deze gelijkmaker werd het spel stilgelegd omdat één scheidsrechter met een enkelblessure het veld moest verlaten. Deze werd vervangen door een ervaren scheidsrechter (en coach van de scheidstrechters van Liberty) die streng maar rechtvaardig de wedstrijd verder heeft gefloten.

De meiden van Liberty bleven rustig en gebruikte heel knap de geleerde technieken uit de trainingen om de bal in het doel van Teteringen te krijgen. Daardoor lukte het om nog 2 keer door de verdediging van Teteringen heen te breken en de 2-1 en 3-1 voor het einde van de eerste helft te scoren. Ook Teteringen liet mooie technieken zien en werd met regelmaat gevaarlijk voor de keepster en haar achterhoede, maar deze lieten zich niet zo snel van hun stuk brengen, en het was dan vaak verbazingwekkend om te zien hoe rustig deze meiden dan met de druk omgingen.

Aan het begin van de 2e helft wist Liberty de voorsprong al snel verder uit te breidden. Binnen de eerste minuten werd de 4-1 gescoord en het de dames in het middenveld en de voorhoede zorgde door mooie over te spelen voor een mooi vervolg met het scoren van het 5e en 6e doelpunt. De dames hebben flinke weerstand gehad van Teteringen, ze hebben voor elk punt hard moeten werken. Dat maakte deze overwinnen in eigen huis op de helft van de competitie extra bijzonder.
Eindstand 6-1.