DVVC opgeluchte winnaar in super spannende thriller

De oudere mensen kennen de komische Engelse TV-serie uit de jaren 70 ongetwijfeld nog: “Daar komen de Schutters”. Op vaak hilarische wijze werd de spot gedreven over de wijze van Engelands landverdediging.

Voetbalvereniging De Schutters kwam afgelopen zondag op bezoek bij DVVC op Sportpark Dongekant. Hilariteit was er ook maar dan in positieve zin voor dit opvallend goed voetballend team. Met name in de slotfase van de wedstrijd toen de ploeg uit Stampersgat alle schroom van zich afgooide en volop de aanval zocht om alsnog gelijk te komen. Diverse mogelijkheden deden zich voor om deze kans te verzilveren doch billenknijpend trok de ploeg van Johan Dijkstra uiteindelijk de winst naar zich toe, einduitslag 1-0

In de beginfase leek niets een gemakkelijke overwinning voor DVVC in de weg te staan. DVVC begon fel doch de tegenstander trok zich op aan het spel van DVVC zonder overigens zelf voor groot gevaar te zorgen. Nadat zowel Jeffrey Weterings, Ron Heijmans en Jan-Willem Siemons hun schoten gepareerd zagen worden dan wel over of naast gingen kwam DVVC in de 12e minuut op voorsprong. Jan-Willem Siemons gaf een steekpass op Jasmin Velagic die de bal goed controleerde, zijn tegenstander op het verkeerde been zette en vervolgens keeper Perry Broos genadeloos passeerde: 1-0

Het gewenste scenario voor de thuisploeg dus. Jan-Willem Siemons leek op een vergelijkbare manier als vorige week te gaan scoren uit een hoge voorzet van Jasmin Velagic doch ditmaal ging de bal voorlangs het doel. Na een halfuur leek Jasmin de score te gaan verdubbelen doch een katachtige reflex van de doelman voorkwam dat ten koste van een corner. De bal uit deze corner werd prima ingekopt door Yunus Ozdemir maar ook ditmaal redde Perry Broos katachtig met de voet. De Schutters speelde handig op de counter maar kwam slechts zeldzaam in de buurt van Sitki Ozdemir.

In de tweede helft bleef DVVC proberen de voorsprong verder uit te bouwen en de kansen daarvoor waren ook ruim aanwezig. Op inzetten van Mahmut Ozdemir en Jan-Willem Siemons kwam doelman Perry Broos telkens als winnaar uit de strijd en vertolkte hiermee een hoofdrol voor zijn ploeg. Ook Jasmin Velagic kwam in de 65e minuut alleen af op de keeper, passeerde deze maar vanuit een moeilijke hoek slaagde hij er niet in het net te vinden.

Het gemis van de kansen had een verlammende invloed op DVVC en De Schutters zocht steeds vaker de aanval. Door een ongelukkig moment in de achterhoede van DVVC leken de bezoekers op gelijke hoogte te komen echter de bal ging rakelings langs de voor DVVC goede kant van de paal. DVVC was vanaf dat moment het initiatief volledig kwijt en verloor de strijd op het middenveld.  Coach Johan Dijkstra zag dit gebeuren en probeerde met twee wissels het tij nog te keren. Het spel van de thuisploeg oogde helaas steeds chaotischer en het wachten was op de gelijkmaker. Aanvoerder Ron Heijmans, befaamd om zijn uitstekende vrije trappen, had de druk van de ketel af kunnen halen door in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd uit een vrije trap te scoren. De bal ging echter loeihard op de vuisten van de doelman.

Ondanks 3 prima kansen in de laatste 5 minuten van de blessuretijd slaagden de gasten er niet in de excellerende doelman Sitki Ozdemir te kloppen. Als De Schutters hun vizier iets scherper hadden afgesteld, had DVVC deze competitie voor het eerst puntverlies moeten toestaan. Coach Johan Dijkstra had zijn ploeg de slechtste wedstrijd tot nu toe zien spelen in deze competitie maar was blij met de drie punten. Een essentiële overwinning die belangrijk kan zijn voor het behalen van de periodetitel, zo zei hij.

Voor zondag 18 oktober a.s. staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. DVVC ontvangt dan TPO uit Moerdijk op Sportpark Dongekant, aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur. Deze ploeg doet het deze competitie boven verwachting en is voor DVVC altijd een moeilijk te bespelen tegenstander gebleken. Hopelijk kan DVVC de ongeslagen status handhaven en een mooie stap zetten richting het periode kampioenschap.