Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje werd afgelopen week de finale gespeeld van het clubkampioenschap driebanden-groot. In de eerste wedstrijd speelden de kampioen van 2014 Bart Hultermans tegen Evert de Leeuw. Bart leek op de winst af te stevenen Na 25 beurten stond het 9-17 in zijn voordeel. Negen beurten later speelde Evert echter de partij uit.

In de tweede partij revancheerde Bart zich en pakte de winst op Ton Kemmeren. In slechts 45 beurten was Bart bij de finish. Ton kwam niet in zijn spel en was kansloos. Wanneer Ton de laatste wedstrijd zou winnen, zouden alle spelers gelijk staan en zou er een barrage volgen. Zo ver liet Evert het echter niet komen. Ook nu kwam Ton niet in zijn spel. Evert speelde voortreffelijk en finishte deze keer in slechts 40 beurten. In de laatste vier beurten haalde hij liefst vier caramboles. Evert speelde 60% boven zijn gemiddelde. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.324.

Evert mag zich hiermee de clubkampioen van biljartvereniging ’t Vaartje noemen in de spelsoort driebanden-groot. Naast de eer kon Evert ook een mooie geldprijs mee naar huis nemen. Ook voor de andere finalisten waren er mooie geldprijzen. Namens het bestuur dankte voorzitter Wilma Kemmeren het kasteleins echtpaar Ton en Hanny Kemmeren voor de hapjes en het ter beschikking stellen van het materiaal en het prijzengeld. Het was een mooie finale. Nu wordt al weer uitgekeken naar het clubkampioenschap driebanden-klein.

Biljartsport driebanden-groot:
Weinig inschrijvingen dbt ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen (Vaart) wordt voor de eenentwintigste keer het traditionele Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebanden-groot-toernooi gehouden. Er wordt in principe weer gespeeld in poules van vijf. Het aantal inschrijvingen valt tot dusverre tegen. Nog niet alle poules zijn vol. Daarom heeft de organisatie de inschrijving met een week verlengd. Aanmelden bij sportcafé ‘t Vaartje, Vaartweg 137 5106 NC Dongen-Vaart (tel: 0162-312275). Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 7,50. Inschrijven kan ook via de website http://hetvaartje.com/inschrijvenbspdv/.

1e divisie driebanden-groot:
Verlies team Hultermans
In Hoeven verloor team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen van topteam Jacoby. De enige winstpartij kwam op naam van Kees Wittens. Kees had maar 35 beurten nodig om te finishen en liet het fraaie gemiddelde van 1.285 voor zich noteren. Zijn tegenstander behoefde toen nog maar één carambole te behalen. Kopman Jack Wijnen speelde een degelijke partij en kwam uit op 1.193. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Ook Willie Damen en Bart Hultermans konden de winst niet pakken.

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Volle winst voor Lion van Loon
In Waalwijk won team autobedrijf Lion van Loon Dongen met liefst 0-8 van team ADC. Geen van de spelers zag de winst in gevaar komen. Team ADC had een absolute off-day. Kopman Marrie Groeneveld zette het mooie gemiddelde van 0.673 neer. Daniël v.d. Geld deed daar met 0.660 niet veel voor onder. Gerbert v.d. Lee pakte de winst met het fraaie gemiddelde van 0.566. Arnoud van Rooij kwam tenslotte uit op precies 0.500. Ook het teammoyenne van 0.596 mag er zijn.

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Verlies De Hoef
In sportcafé ’t Vaartje verloor team de Hoef met 20-17 van team de Westhoek uit Drunen. Geert v.d. Sande was de enige die de winst wist te pakken. In slechts 39 beurten was hij al bij de finish. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.794. Toine van Berkel verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 31 beurten. Ook Rob Schaap kreeg te maken met een superieure opponent. Deze had zelfs maar 30 beurten nodig om te finishen.

Hazenberg pakt de winst
In St.-Willibrord verloor team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen de winst met 30-17 van team ’t Pleintje. Charles Mekes kreeg maar 34 beurten. Hij zette het prima gemiddelde van 0.882 neer. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Embert Broekhoven kreeg zelfs maar 28 beurten en kreeg geen schijn van kans. Ook voor Theo Laros was er verlies.

Verlies team ‘t Vaartje
In Goirle verloor team ’t Vaartje met 24-22 tegen B.C.G. De enige winstpartij kwam op naam van Embert Broekhoven. Hij pakte bekwaam de winst in slechts 34 beurten. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.617. Verlies was er voor Henk Smolders senior. Henk kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Kopman Ad Smolders kreeg maar 35 beurten. Hij kwam uit op het goede gemiddelde van 0.600. Het leverde echter geen punten op.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Verlies AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 23- 30 van team ’t Oude Tramstation uit Elshout. Erwin Ligtenberg kwam nog het dichtst bij de overwinning. Toch kwam hij aan de meet nog één luttele carambole te kort. Hij kreeg ook maar 37 beurten. Met het gemiddelde van 0.432 kan hij zeker tevreden zijn, maar met het resultaat niet. Edwin Ligtenberg kreeg maar 41 beurten en bleef vier caramboles van de finish verwijderd. Johan Ligtenberg kreeg zelfs maar 33 beurten. Dit was zelfs voor Johan te veel van het goede. Hij kwam uit op 0.393.

Aankondigingen:
Biljartsport derde divisie:
Lion van Loon thuis
Op donderdagavond 15 oktober speelt team autobedrijf Lion van Loon in sportcafé ’t Vaartje tegen team Stolting uit Zevenbergen. Op dit moment staat team Van Loon op de tweede plaats. Winst is derhalve nodig om zich in de top te handhaven. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. Team autobedrijf Lion van Loon bestaat uit kopman Marrie Groeneveld, Daniël v.d Geld, Gerbert v.d. Lee, Jurgen Sauvillers en Arnoud van Rooij.

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Derby ‘t Vaartje – P.C. Kamp
Op vrijdagavond 16 oktober speelt team sportcafé ’t Vaartje weer een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen huisgenoot P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. Team ’t Vaartje bestaat uit kopman Danny van Kasteren, Ad Faro, Leo Loonen, Embert Broekhoven en Toon Verbunt. Team P.C. Kamp bestaat uit Fabian van Hees, Willy v.d. Wiel, Ton Kemmeren, Jan Ligtenberg en Piet Kamp. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.

Biljartsport Landelijke eerste divisie:
Thuiswedstrijd team Hultermans
Team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen speelt op zaterdagmiddag 17 oktober een thuiswedstrijd tegen team TOVV uit Vlaardingen. Het treft opnieuw een sterke tegenstander met onder meer de sterke Belgen Peter de Backer en Martin Spoormans. De sterke Griek Nikos Polychronopoulos staat als tweede man op de lijst. Ook de Fransman Richard Bitalis staat bij dit team. Het belooft derhalve een loodzware opgave te worden. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Kees Wittens, Willy Damen en Bart Hultermans. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur.

Biljartsport: districtscompetitie driebanden-klein:
AK Deur & Interieur thuis
Op 20 oktober speelt team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel een thuiswedstrijd. In sportcafé ’t Vaartje wordt aangetreden tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. Het vaste team bestaat uit Jan, Johan, Edwin en Erwin Ligtenberg en Jos Hamers. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
De Hoef thuis
Op dinsdagavond 20 oktober speelt team De Hoef in sportcafé ’t Vaartje tegen D.K.S. uit Tilburg. Het is een wedstrijd in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team De Hoef bestaat uit: Paul Bruijstens, Geert v.d. Sande, Rob Schaap, Marcel Persoons, Piet Kuypers en Antoine van Berkel. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen