Voorbeschouwing Blauw-Geel 38 – VV Dongen

Foto:

Zondag was het schrikken voor de supporters toen Floris Wouters met een brancard werd afgevoerd. Inmiddels is de middenvelder thuis en zit in het gips. Zes weken met krukken lopen is geen pretje en de rust eromheen nemen is ook lastig.

Gelukkig is de pijn minder en krijgt Floris veel hulp van moeder en vriendin. “Ja, het is wel wennen als je niet meer mobiel bent, maar het slapen gaat goed.” Voor wat betreft de prognoses kan Floris nog niet veel over zeggen. “Drie maanden volgens de ene dokter en de andere zegt dat het langer gaat duren.”

Over twee weken is de eerste controle en wordt er bekeken wat de werkelijke schade is van de kuitbeenbreuk en de enkelontwrichting. Dat Floris een optimist is bewees hij in een kort gesprekje nog geen paar uur na zijn opgelopen blessure. “We moeten nu maar voor de periode gaan en dan hoop ik na de winterstop weer op het veld te staan.”

Met die boodschap hoopt hij zijn teamgenoten te motiveren voor de komende wedstrijden. In de eerste periode zijn er nog drie confrontaties. VV Dongen speelt aanstaande zondag uit tegen Blauw-Geel 38 en gaat volgende week zondag naar VV Gestel. De laatste wedstrijd van de eerste periode is op 1 november. Dan komt de huidige nummer twee van het klassement, Vlissingen op bezoek.

Op dit moment leidt VV Dongen de dans met twee punten voorsprong op de Zeeuwen en met drie punten op een trio achtervolgers. Vijf gespeeld dertien punten. Er is dus nog van alles mogelijk en gezien het feit dat VV Dongen twee keer buiten de deur speelt valt er geen peil op te trekken hoe zich zaken verhouden na acht ontmoetingen.

Het is eerder zaak om te constateren dat VV Dongen verdedigend sterk oogt. Slechts 1 doelpunt tegen en 9 doelpunten in het voordeel. Vooral in het scorend vermogen kan VV Dongen zich verbeteren gezien het aantal gecreëerde kansen in de laatste duels. Een bijna standaard opmerking van Ron Timmers na elke confrontatie is: “Het liep goed, maar we hebben ons wederom niet beloond.”

In de verdediging heeft Timmers genoeg opties om te variëren. Afhankelijk van de tegenstander en het speltype kan hij schakelen. Dat geeft rust en is DE basis om verdere patronen uit te bouwen. Maar de volgende uitdaging ligt alweer op de loer, want wie gaat Floris Wouters’ zijn rol invullen? En dan natuurlijk de tegenstander van zondag zelf. Niet geheel onbelangrijk.

VV Dongen en Blauw-Geel 38 hebben al menig robbertje uitgevochten en de resultaten zijn zo goed als in balans. Vorig seizoen was de uitwedstrijd dramatisch. VV Dongen stapte met een 2-0 verlies van het veld en eindigde de wedstrijd met negen man. VV Dongen was voetballend sterker maar Blauw-Geel 38 toonde zich in defensief opzicht vele malen slimmer. Huidig VV Dongen speler Giovanni Henskens speelde toen nog voor de club uit Veghel.

De selectie van Erwin van Breugel is wel wat veranderd t.o.v. vorig seizoen. Buiten het vertrek van Henskens zijn nog een aantal bepalende spelers vertrokken. Dat valt op dit moment terug te zien op de ranglijst. Blauw-Geel 38 heeft na vijf duels slechts een punt. Dat punt werd vorig weekend gewonnen in de uitwedstrijd bij Vlissingen. Is er sprake van herstel? Voor Blauw-Geel 38 is dat te hopen, want de club is een gerespecteerd deelnemer van de Hoofdklasse. Elk jaar spelen de andere Geelblauwen mee om de prijzen en ik kan me zo voorstellen dat het behaalde punt in Vlissingen een omslag teweeg heeft gebracht in de manschappen van Erwin van Breugel.

Gelijke kansen. Daar wil ik deze wedstrijd onder scharen, maar beide teams met een ander doel. Blauw-Geel 38 om het geschonden blazoen op te poetsen en voor VV Dongen om in de race te blijven voor de eerste periode EN om zich te revancheren voor de geleden nederlaag in het vorige seizoen.

De reis met de bus naar het Alexander Sportpark zal rond de klok van 12 uur zijn.
Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.

Tekst: Frank van Heteren

Reacties