Manfred Schmidt kampioen 6e klasse bandstoten

Foto:

Dit jaar vindt voor de 41e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk. In het toernooi spelen in totaal 88 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 8 en zaterdag 9 april om een leuke prijzenpot in de superfinale.

Vorige week werd de finale verspeeld in de 6e klasse. Alle deelnemers dienden 10 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale. Onder deskundige arbitrage van Toon van Spaandonk en Henk Driessen speelden Robert Renard, van b.v. de bobo’s, en Jac Boomaars , b.v. excelsior de 1e partij tegen elkaar, in 20 beurten wist Robert te winnen. Teamgenoten Dit van Loon en Manfred Schmidt, van b.v. de herberg, speelden de volgende wedstrijd, in 10 beurten was Manfred aan de meet. Elvira Dirven, van b.v. de salamander en Aad van der Kaay, van b.v. de valk, kwamen voor de eerste keer aan tafel, Aad won in 13 beurten. Dit speelde hierna tegen Robert en was in 9 beurten aan de meet. Aad won ook zijn 2e wedstrijd tegen Jac in 24 beurten. Elvira pakte haar eerste winst in 11 beurten tegen Manfred, die tegen zijn eerste nederlaag opliep. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Aad en Robert, Robert was in 24 beurten klaar waardoor ook Aad zijn 1e nederlaag leed. Na dag 1 dus Robert en Aad met 2 keer winst en 1 keer verlies aan de leiding.

Op dag 2 was de arbitrage in handen van Sandra Laming en Onno Roncken met assistentie van Harrie Laurijsen. In de 1e wedstrijd van dag 2 won Dit in 13 beurten van Elvira. Manfred kwam ook op 2 keer winst door Jac in 12 beurten te verslaan. Dit versloeg vervolgens Aad en had nu al 6 punten verzameld, dat ging in 15 beurten. Manfred klopte daarna Robert in 15 beurten. Elvira kwam op 4 punten door Jac te kloppen. Nog 3 kanshebbers voor de titel bij het ingaan van de laatste speelronde. Manfred onderstreepte zijn prima vorm en won in 4 beurten, een nieuwe record van Aad en kwam op 8 punten. Mocht Dit haar wedstrijd verliezen tegen Robert was Manfred de kampioen, Dit won echter in 9 beurten en had ook 8 punten. Elvira pakte haar 3e winst door Jac in 19 beurten te kloppen.

Door deze resultaten kwam er dus een barrage tussen Dit en Manfred. Manfred was in 10 beurten klaar, Dit achter latend op 5 caramboles en pakte de titel in deze klasse, proficiat. Door dit kampioenschap is Manfred ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen.

De beste partij was voor Manfred Schmidt (4 beurten) en Manfred had ook de hoogste serie met 7. Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

 

pk6102

foto boven: v.l.n.r. Robert, Aad, Elvira, kampioenManfred, Dit en Jac

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen