Eerste overwinning dames 1 De Vennen

Foto:

Zowel dames 1 als heren 1 ging afgelopen zaterdag in Wageningen op bezoek bij het plaatselijke De Rijn. De dames slaagden er in drie punten mee te nemen naar Dongen, de heren moesten de punten helaas aan de thuisploeg laten.

Na het nipte verlies bij hun debuut op bondsniveau troffen de dames van De Vennen in De Rijn een tegenstander die aanvankelijk grote moeite had met het beweeglijke spel van de Dongense ploeg. Een verrassend schot van Minet Peeters bracht al snel de 0-1 op het bord, gevolgd door een snelle gelijkmaker. Op de treffers van Judith van Heteren en opnieuw Minet Peeters volgde echter geen antwoord en het goede spel van De Vennen kreeg ook in de tweede periode nog een vervolg met twee treffers van Judy Goossens (1-5). De 2-5 vlak voor einde van de 2e periode bleek echter voor een breekpunt te zorgen want in de derde periode sloop De Rijn steeds dichterbij.

De Vennen werd slordiger in balbezit en maakte ook verdedigend meer fouten die het team op enkele uitsluitingen kwam te staan. De thuisploeg kwam terug tot 4-5 en na de 4-6 door Rachel de Vet ook nog tot 5-6. In de slotperiode viel al snel de 6-6 en was de strijd weer helemaal open. Over en weer vielen uitsluitingen maar alleen De Vennen wist daarvan te profiteren. Zowel Judy Goossens als Minet Peeters scoorden een derde treffer en bezorgden daarmee hun team een 6-8 overwinning en daarmee de eerste 3 punten. A.s. zaterdag nemen de dames het om 17.00u in het eigen bad op tegen PSV2, de ploeg die vorig seizoen de titel voor de neus van De Vennen wegkaapte en dus als eerste promoveerde.

De heren troffen een tegenstander met de nodige routine en fysieke kracht maar wisten daar 2,5 periode bijzonder goed om te gaan. De eerste periode werd via treffers van Geert Huijben (2) en Lars van Oosterbosch met een 1-3 voorsprong afgesloten maar slordigheid in de afwerking zorgde er in de tweede periode voor dat De Rijn terugkwam en dat de ploegen bij een 5-5 stand van speelhelft wisselden (treffers van Remco Jonkers en Mart Graauwmans. In de derde periode zorgden Mart en Lars van Oosterbosch voor een nieuwe voorsprong maar vanaf dat moment (5-7) viel De Vennen geheel stil. Pass na pass kwam niet aan en ook in de omschakeling werden fouten gemaakt waarvan de thuisploeg dankbaar gebruik maakte. Nog in de derde periode werd de stand omgebogen in 8-7 en de slotperiode verliep helemaal dramatisch voor de Dongense mannen. De thuisploeg zwom weg naar een 13-8 overwinning waarop uiteindelijk weinig af te dingen viel. De heren van De Vennen krijgen a.s. zaterdag om 18.00u de kans op revanche tegen De Treffers uit Rosmalen.

Reacties