Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Laatste kans inschrijven ’t Vaartje!
In sportcafé ’t Vaartje wordt voor de eenentwintigste keer het traditionele Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi gehouden. Er wordt in principe weer gespeeld in poules van vijf. De eerste twee van elke poule plaatsen zich in ieder geval voor de volgende ronde. Ook enkele nummers drie hebben mogelijk kans op de volgende ronde. Er zijn zes geldprijzen te verdienen. De eerste prijs bedraagt € 150,-. Het toernooi wordt gespeeld van oktober tot en met december. De inschrijving sluit al op zondag 11 oktober. Aanmelden bij sportcafé ‘t Vaartje, Vaartweg 137 5106 NC Dongen-Vaart (tel: 0162-312275). Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 7,50. Inschrijven kan ook via de website http://hetvaartje.com/inschrijvenbspdv/.

1e divisie driebanden-groot:
Eerste winst team Hultermans
In sportcafé ’t Vaartje pakte team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen de eerste overwinning van het seizoen. De enige verliespartij kwam op naam van reserve Richard de Bruin. Richard kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Winst was er wel voor kopman Jack Wijnen, Willie Damen en Bart Hultermans. Bart speelde een gedegen partij en kwam uit op 0.714. Dit was ruim voldoende voor de winst. Hij maakte bovendien een fraaie serie van zes. Willie speelde een geweldige partij en liet het gemiddelde van bijna één (0.975) vor zich noteren. Met een beurt minder had hij de magische grens van één bereikt. Kopman Jack Wijnen excelleerde tegen de sterke Roland Uijtdewillegen. Roland kwam er deze keer niet aan te pas. Jack kwam uit op het magistrale gemiddelde van 2.045 en gaf hiermee zijn opponent geen schijn van kans. Hij maakte onder meer een serie van vijftien (!).

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Verlies voor Lion van Loon
In Oosterhout verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen nipt van team de Eekhoorn. Verlies was er voor Arnoud van Rooij en Daniël v.d. Geld. Arnoud kwam niet echt in zijn spel en moest verlies incasseren. Aan de meet kwam Daniël slechts drie luttel caramboles te kort. Hij maakte nog wel een mooie serie van zes. Marrie Groeneveld speelde gelijk met het degelijke gemiddelde van 0.760. De enige winstpartij kwam op naam van Gerbert v.d. Lee. Gerbert overklaste zijn opponent. Hij kwam uit op het magistrale gemiddelde van 0.789.

Biljartsport vierde divisie:
SunControls speelt gelijk
In sportcafé ’t Vaartje speelde team SunControls B.V. Tilburg voor de beker tegen Gorissen uit Hoensbroek. Dit team kommt uit in de derde divisie. Het team kwam met de sterkste drie spelers naar Dongenvaart. Toch zorgde team SunControls bijna voor een sensatie. Zowel Anja Verbogt, als Jos Hamers wonnen met 2-1. Anja maakte bovendien een schitterende serie van zes en kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.486.

P.C. Kamp pakt de winst
In Oosterhout won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 6-2 van team Bohnke. De enige verliespartij kwam op naam van Ton Kemmeren. Hij kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Kopman Fabian van Hees pakte bekwaam de winst met het gemiddelde van 0.612. Jan Ligtenberg deed het met 0.625 zelfs nog iets beter. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vijf. Hij won afgetekend. Ook voor Piet Kamp was er winst. In slechts 44 beurten was Piet bij de finish en liet het goede moyenne van 0.454 voor zich noteren. Hij bleef hiermee zijn opponent ruim voor.

Gevoelig verlies ‘t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met liefst 0-8 van tem D.C. Michielsen. Na de eerste sessie was het al 0-4 door verlies van Leo Loonen en Toon Verbunt. In de tweede sessie leek Ad Faro de winst te kunnen pakken. In de slotfase moest hij echter alsnog capituleren. Hij kwam slechts één luttele carambole te kort. Ook kopman Danny van Kasteren moet nog wennen. In een marathonpartij moest hij een ruime nederlaag toestaan.

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Hazenberg pakt de winst
In sportcafé ’t Vaartje pakte team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen de winst met 24-22. Kopman Embert Broekhoven was de enige die verlies moest incasseren. Hij kreeg ook maar 33 beurten. Theo Laros kweet zich uitstekend van zijn taak. In een bekeken partij pakte hij de winst. Reserve Ton Kemmeren speelde magistraal. Hij hd maar 40 beurten nodig om de finish te bereiken . Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.525.

Opnieuw volle winst De Hoef
In Oosterhout pakte team de Hoef opnieuw de maximum score. Het werd 22-30 tegen team Buro Balans. Piet Kuypers hield de verdediging gesloten en pakte zo bekwaam de winst. Rob Schaap speelde een puike partij. Hij had maar 42 beurten nodig om de partij te beëindigen. Hij kwam uit op het geweldige gemiddelde van 0.690. Kopman Paul Bruijstens had het deze keer moeilijk. Toch wist hij de winst nog uit het vuur te slepen. Team de Hoef staat derde en heeft maar vier punten achterstand op de koploper.

Gevoelig verlies team ‘t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje kansloos van team Prinsenhoeven uit Tilburg. Henk Smolders senior kon deze keer geen potten breken en verloor kansloos. Zijn zon Henk Smolders junior volgde het voorbeeld van zijn vader en kwam er eveneens niet aan te pas. Kopman Ad Smolders speelde een degelijke partij. Hij kwam uit op 0.500. Hij kreeg echter maar 32 beurten.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Gevoelig verlies AK Deur & Interieur
In Made verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel kansoos met 30-19. Erwin Litenberg kwam er niet aan te pas en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 38 beurten. Ook Johan Ligtenberg moest het onderspit delven aan de meet kwam hij slechts drie caramboles te kort. Jan Ligtenberg speelde een degelijke partij en kwam uit op 0.571. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Hij kreeg ook maar 42 beurten. Jan maakte nog wel een mooie serie van vijf.

Aankondigingen

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken thuis
Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. speelt komende vrijdagavond 9 oktober een thuiswedstrijd. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met team de Windhoek uit Utrecht. Het betreft een wedstrijd in de 4e divisie van de KNBB. Winst is belangrijk om in de top mee te kunnen blijven doen. Dit team bestaat uit: Fabian van Hees, Willy v.d. Wiel, Jan Ligtenberg, Ton Kemmeren en Piet Kamp. De aanvang van de wedstrijden is 20.00 uur.

Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
Hazenberg en ’t Vaartje thuis
Op dinsdagavond 13 oktober spelen de teams Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden en team sportcafé ’t Vaartje in eigen huis. Het zijn wedstrijden in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team Hazenberg speelt tegen team B.C.G. uit Goirle. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Embert Broekhoven, Jan Smeekens en Theo Laros. Team ’t Vaartje speelt op deze avond eveneens tegen een team van B.C.G.. Team ‘t Vaartje bestaat uit Ad Smolders, Henk Smolders jr., Henk Smolders sr. en Leo Loonen. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Reacties