Ook Neerlandia ’31 krijgt flink pak slaag van DVVC

DVVC heeft Neerlandia ’31 ook een lesje voetbal gegeven. Met maar liefst 9-0 werden de bezoekers uit Dorst verslagen. Met een volle 100% score en een doelsaldo van 36 voor en slechts 3 goals tegen gaat DVVC fier aan de leiding. Trainer Johan Dijkstra was duidelijk in zijn mening: “Eerste helft was slecht met een sterke 2e helft”.

Het eerste doelpunt voel na een kwartier spelen, Mahmut Ozdemir passte op maat naar Fatih Kaya die niet zelfzuchtig was en panklaar legde voor aanvoerder Remko Kroese en zo was de voorsprong een feit. Pakweg een kwartier verder schoot topschutter Jasmin Velagic een listig genomen vrije trap binnen en verdubbelde hiermee de stand. Neerlandia ’31 gaf nog redelijk partij en kreeg zowaar nog 2 scoringsmogelijkheden waarin doelman Sitke Ozdemir tot het uiterste moest. Dit was eigenlijk ook het enige wapenfeit van de bezoeker die zich voornamelijk met verdedigen moest bezig houden. Direct uit de tegenaanval was het weer Jasmin Velagic die scoorde op fraai aangeven van Mahmut Ozdemir en ging men met een comfortabele voorsprong richting de thee.

Na de verplichte onderbreking kwamen de bezoekers er helemaal niet meer aan te pas en mocht het blij zijn dat er “slechts” nog maar 6 maal werd gescoord. Daar tegenover had de verdediging van DVVC onder leiding van Ron Heijmans en vrij gemakkelijke 2e helft en zo kon Sitke Ozdemir zonder moeite zijn doel schoon houden. Amper 5 minuten gespeeld maakte Jasmin zijn 3e treffer en enkele minuten later noteerde Fatih Kaya DVVC’s 5e doelpunt. In de 20e minuut verving Jeffrey Wetering spits Fatih Kaya en amper 3 minuten in het veld schoot hij 2 maal raak en bracht hiermee de teller tot 7. De bezoekers uit Dorst snakte naar het eindsignaal maar moest in de slotfase nog 2 maal een goal incasseren. Aanvoerder Remko Kroese had een intikkertje na het loslaten van de bal van de Dortse doelman en Jeffrey Weterings bepaalde uiteindelijke met een fraaie actie de eindstand op 9-0. Na nog wat kansen gemist te hebben bleef een nederlaag met dubbele cijfers gespaard voor de bezoekers uit Dorst.

Zondag a.s. de uitwedstrijd in Heijningen tegen Oranje Blauw ’14, aanvang 14:30 uur op sportpark “De Polderring”