Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In Capelle aan den IJssel pakte team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen een punt. Verlies was er voor Bart Hultermans en Willie Damen. Bart kwam uit op 0.790 en Willie zelfs op 0.812. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Willie maakte onder meer een fantastische serie van zeven. Ook Kees Wittens leverde een dergelijke productie af. Hij won wel en liet het fabuleuze moyenne van 1.451 voor zich noteren. Kopman Jack Wijnen deed het met 1.500 zelfs nog een fractie beter. Bovendien maakte Jack en schitterende serie van negen. Hiermee werd het eerste punt binnen gesleept. Team Hultermans speelt eerste divisie. Dit betekent dat dit tea louter sterke tegenstanders ontmoet.

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Lion van Loon speelt gelijk
In sportcafé ’t Vaartje speelde team autobedrijf Lion van Loon Dongen gelijk tegen team Vissenberg uit Zundert. In de eerste sessie een geweldige start van Jurgen Sauvillers. Hij had 21 caramboles in 22 beurten. Hij had een zeer ruime voorsprong. Toen haperde hij echter en zag hij zijn opponent steeds dichterbij komen. Deze passeerde hem vervolgens en schreef de partij alsnog op zijn naam. Op de andere tafel won Gerbert v.d. Lee. Hij kwam uit op 0.714 en gaf hiermee zijn tegenstander geen schijn van kans. In de tweede sessie keek kopman Marrie Groeneveld al snel tegen een flinke achterstand aan. Hij wist het gat echter te dichten. In een zinderend slot verloor hij tenslotte met nog één luttel carambole te gaan. Op de andere tafel een stroeve start van Dniël v.d. Geld. Daarna herpakte hij zich volledig. Hij speelde de partij bekwaam uit. Hij liet het degelijke gemiddelde van 0.729 voor zich noteren. Het was het eerste punt verlies voor team Van Loon.

Biljartsport vierde divisie:
P.C. Kamp speelt gelijk
In sportcafé ’t Vaartje speelde team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. tegen de Eekhoorn. In de eerste sessie pakte Jan Ligtenberg bekwaam de winst. Jan kwam uit op het verdienstelijke gemiddelde van 0.490. Hij gaf hiermee zijn rivaal geen schijn van kans. Op de andere tafel een marathonpartij voor kopman Fabian van Hees. In een zinderend slot kwam Fabian slechts één carambole te kort. In de tweede sessie kreeg Willy v.d. Wiel geen schijn van kans. Zijn tegenstrever speelde lange tijd boven de één gemiddeld. Dit kon hij overigens in de slotfase net niet vast houden. Op de andere tafel een moeizame start van beide spelers. In de tweede helft liet Piet Kamp zien waartoe hij in staat is. Hij scoorde er lustig op los en zette zijn rivaal op grote achterstand. Vervolgens sleept hij de overwinning binnen.

Gelijkspel ‘t Vaartje
In Waalwijk speelde team ’t Vaartje met 4-4 gelijk tegen team V.d. Brandt. de Beuk. De winst werd gepakt door Leo Loonen en Ad Faro. Ad speelde een puike partij en was al na 43 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.581.Toch won Ad maar met slechts één carambole verschil. Leo Loonen deed het zelfs nog beter. Hij had maar 36 beurten nodig om de meet te bereikken. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.694. Toon Verbunt kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Kopman Danny van Kasteren speelde een solide partij, maar kwam aan de eindstreep slechts één luttele carambole te kort.

SunControls speelt gelijk
In sportcafé ’t Vaartje speelde team SunControls B.V. Tilburg gelijk tegen team Bohnke uit Oosterhout. In de eerste sessie speelde Jos Hamers een puike partij. Hij was al na 47 beurten bij de finish. Kopman Gerard Gabriëls kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. In de tweede sessie lukte er weinig bij Anton Smulders. Verlies werd hierdoor onvermijdelijk. Ook bij Anja Verbogt liep het stroef. Ze knokte zich op karakter toch naar de winst. Ze had slechts een voorsprong van één carambole.

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
De Hoef pakt volle winst
Sinds dit jaar speelt team De Hoef in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart haar thuiswedstrijden. Afgelopen week pakte dit Tilburgse team de volle winst op team B.C.G. uit Goirle. Toine van Berkel en Geert v.d. Sande speelden beiden een degelijke partij en pakten de winst. Geert maakte bovendien een mooie serie van zes. Kopman Paul Bruijstens deed het nog beter met een productie van 8. Hij had bovendien maar 37 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het geweldige gemiddelde van 1.216.

Opnieuw volle winst team ‘t Vaartje
In Oosterhout pakte team ’t Vaartje de volle winst op team De Eekhoorn. Het werd liefst 18-30. Man van de wedstrijd was Henk Smolders senior. Hij pakte de winst in maar 31 beurten. Hij liet het geweldige gemiddelde van 0.516 voor zich noteren. Henk Smolders junior speelde in slechts 49 beurten naar de winst e n kwam uit op het mooie moyenne van 0.428. Kopman Ad Smolders maakte het succes compleet. In maar 48 beurten had hij de finish bereikt. Ad kwam uit op 0.562. Door dit resultaat staat dit team op een prachtige derde plaats. Het staat maar vier punten achter op de koploper.

Hazenberg pakt de winst
In Tilburg pakte team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen de winst met 21-26. De enige verliespartij kwam op naam van Theo Laros. Theo kreeg ook maar 34 beurten en had toch al elf caramboles bij elkaar gespeeld. Embert Broekhoven en kopman Charles Mekes pakten beiden een degelijke winst. Zij zagen de winst niet in gevaar komen.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Volle winst AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje pakte team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel de volle winst. Erwin en Johan Ligtenberg hadden beiden maar 39 beurten nodig om de finish te bereiken. Erwin kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.435 en Johan liet zelfs 0.461 voor zich noteren. Erwin maakte bovendien een schitterende serie van zes caramboles. In de laatste partij zorgde vader Jan Ligtenberg voor de volle winst. In een degelijke partij kwam Jan uit op 0.580. Met dit resultaat is team AK opgerukt naar de vijfde plaats.

Aankondigingen

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
‘t Vaartje thuis
Op vrijdagavond 2 oktober speelt team sportcafé ’t Vaartje weer een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen team D.C. Michielsen uit Oosterhout. Team ’t Vaartje bestaat uit de nieuwe kopman Danny van Kasteren, Ad Faro, Leo Loonen, Embert Broekhoven en Toon Verbunt. Tonny Broos staat reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.

Biljartsport Landelijke eerste divisie:
Thuiswedstrijd team Hultermans
Team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen speelt op zaterdagmiddag 3 oktober een thuiswedstrijd tegen team de uitspanning uit Barendrecht. In dit team onder meer de sterke kopman Roland Uijtdewillegen. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Kees Wittens, Willy Damen en Bart Hultermans. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur.

Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
De Hoef thuis
Op dinsdagavond 6 oktober speelt team De Hoef in sportcafé ’t Vaartje tegen De Westhoek uit Drunen. Het is een wedstrijd in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team De Hoef bestaat uit: Paul Bruijstens, Geert v.d. Sande, Rob Schaap, Marcel Persoons, Piet Kuypers en Antoine van Berkel. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Biljartsport: districtscompetitie driebanden-klein:
AK Deur & Interieur thuis
Op 6 oktober speelt team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel een thuiswedstrijd. In sportcafé ’t Vaartje wordt aangetreden tegen team ’t Oude Tramstation uit Elshout. Het vaste team bestaat uit Jan, Johan, Edwin en Erwin Ligtenberg en Jos Hamers.

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Derby SunControls ‘t Vaartje
Team SunControls B.V. Tilburg speelt op woensdagavond 7 oktober een thuiswedstrijd tegen huisgenoot ‘t Vaartje. Er is dus sprake van een heuse derby. Team Suncontrols B.V. Tilburg bestaat uit: kopman Gerard Gabriëls, Anja Verbogt, Anton Smulders en Jos Hamers. Team ’t Vaartje bestaat uit kopman Danny van Kasteren, Ad Faro, Leo Loonen, Embert Broekhoven en Toon Verbunt. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje vanaf 20.00 uur.

Reacties