Voorbeschouwing EHC – VV Dongen

Foto:

Na de gewonnen wedstrijd tegen Gemert werd met veel lof over de ploeg van Ron Timmers gesproken. Terecht gezien het veldoverwicht dat de Geel-Blauwe formatie zich verschafte na de magnifieke goal van Jorik Mijnhijmer en het uiterst doortastende optreden van doelman Jordy Taal. Toch was er ook wat kritiek op de manier waarop er met de kansen werd omgesprongen, want die waren niet meer op een hand te tellen. Dat gebeurde eigenlijk ook in de wedstrijd tegen TOP en tegen DOSKO.

Voor het begin van het seizoen bewezen de statistieken van vorig jaar dat met name het middenveld weinig scorend vermogen bezit. Een gegeven dat zich dit seizoen al in een vroeg stadium manifesteert. Dat zou het team kunnen gaan opbreken wanneer de spitsen ‘droog’ komen te staan, want wie gaat ze dan wel maken? Natuurlijk zou deze analyse gezien kunnen worden als muggenzifterij van de bovenste plank aangezien het team een uitstekende start heeft gemaakt met 7 punten uit 3 duels. Mij zal je niet horen klagen over het resultaat, maar ik probeer slechts op de zaken vooruit te lopen ook gezien de conduitestaat van VV Dongen in uitwedstrijden.

Zondag staat EHC op de rol. Het team uit Hoensbroek is na een jaar 1e klasse terug op het niveau waar het zichzelf thuis voelt en doet het in de eerste drie duels niet slecht. Winnen bij Blauw-Geel 38 ( wat is daar aan de hand?) en gelijke spelen tegen DESO en bij titelkandidaat Vlissingen.

Vorig seizoen werden de Limburgers overtuigend kampioen. Ze verzamelden 59 punten uit 26 wedstrijden en verloren slechts een keer. In dat opzicht behoort EHC zeker in de Hoofdklasse en moet er niet gedacht worden dat het team een laagvlieger of underdog is. Blijkbaar is er hard gewerkt aan een solide formatie, want uit de verslagen blijken de spitsen Karim Mahmoud en Lars Gulpen ware handenbinders te zijn. Met aanvoerder Olaf Rompelberg in de gelederen weet EHC zich verdedigend sterk op te stellen en is het een moeilijk blok om te slechten.

VV Dongen zal hoogstwaarschijnlijk niet met een ploeg starten die zich direct op de tegenstander gaat gooien. De tactische zetten van de laatste weken wijzen dat uit. Het is echter de vraag of VV Dongen bij machte is om zichzelf te belonen wanneer de kansen ( en die komen er echt !) zich gaan voordoen.

Zondag 27 september om 14.30 uur trappen de teams af in het schone Limburgse landschap .

Tekst : Frank van Heteren

Reacties