VV Dongen VR1 nemen 3 punten mee uit Rotterdam

Rotterdam Zestienhoven vormde het strijdtoneel voor de wedstrijd tegen AGE. De dames waren niet voor niets naar Rotterdam gekomen; de drie punten moesten mee naar Dongen. AGE had al 6 punten uit 2 wedstrijden en Dongen stond nog puntloos onderaan. Direct na de aftrap werd de aanval opgezocht en dat resulteerde in de eerste minuut al in een goal voor onze vrouwen.

Sylvana Bliekendaal speelde Betty Siemons aan, die niet aarzelde en de bal in de goal schoof. Al snel bleek vv Dongen voetballend de betere ploeg. Combineren ging beter af dan de tegenstander, die opvallend weinig in te brengen had. De kansen die vv Dongen echter kreeg werden wel uitgespeeld, maar niet benut. Telkens weer stuitte de keeper de bal, werd hij van de lijn gehaald of door onze aanvallers net langs de goal geschoten. Ondanks dat het in de passing nog wel eens mis ging, bleef vv Dongen aanvallend spelen. Op een enkele vangbal na had onze keepster Manja Elie op haar 50e verjaardag weinig te doen.

Na de rust werden er enkele omzettingen door de trainer doorgevoerd. Tien minuten na de rust kreeg vv Dongen een corner. Deze werd kort uitgevoerd door Rebecca Bliekendaal op Julie Stuit en weer terug. Rebecca haalde uit en de bal belandde achter de doelvrouw 0-2. Onze vrouwen bleven gevaarlijk opkomen en weer werden de schoten gepareerd door de keepster van AGE. In de 63e minuut kwam het enige gevaarlijke schot op ons doel door AGE. Gelukkig werd dit schot door onze Sarah geblokt, waardoor de bal terug het veld in schoot. Tien minuten later werd de wedstrijd in het slot gegooid door Rebecca. Na een mooie actie op rechts schoot ze zelf de bal achter de keepster in het net 0-3. Dongen blijft wel aandringen, maar een kopbal van Sofie Kroot belandde op de lat en een schot van Mandy van Doremalen werd weer door de keepster gestuit.

Zo bleef er 0-3 op het scorebord staan……. een terechte uitslag van een wedstrijd waarin vv Dongen vr1 loon naar werken heeft gekregen. Alleen vv Gilze profiteerde vandaag (9 punten uit 3 wedstrijden); alle andere ongeslagen teams in de poule gingen vandaag onderuit. Volgende week om 10.00 uur de thuiswedstrijd tegen DSE uit Etten-Leur.