Henk Bakx en Wim de Vos winnen 2e boten concours.

Foto:

Een prachtig gebied dan moet je daar zijn “de Biesbosch” dat weten de vissers van hengelsport de Ruischvoorn Dongen al jaren, Ieder jaar trekken zei er 2 keer per jaar op uit in het voor jaar en het najaar om daar een mooi netjes vis te vangen. Maar helaas de vangsten lopen ook hier heel erg terug en dat merk je aan de deelnemers vroeger hadden we wel 15 boten nu komen er nog maar een stuk of vier of vijf en dat is jammer ook de boten huur word steeds duurder.

Vandaag vier boten die er op uit trokken. Ieder heeft zo zijn eigen voorkeur, de vier winden of het steurgat.Henk Bakx en Wim de Vos gingen eens een keer op de vier winden proberen en wat bleek het viel gunstig uit na een uur met de vaste stok te hebben gevist was het gedaan met de stroom en ging de beet er af maar ze hadden hun slag toen misschien al gedaan om een brasem van 3 kilo in het netje te landen ze gingen met de feederhengel verder waar ze ook voorns bleven vangen waar Wim een fan in het water had liggen, een snoek van een meter die de voorns onder weg tot wel vier keer toe op pakte helaas kon Wim hem niet gevangen krijgen helaas voor het schepnet liet de snoek de voorn los. Henk ging vrolijk verder met voorns vangen zo als altijd ze vingen samen 15 kilo vis bij elkaar. Na het wegen gingen ze terug naar de haven waar de andere vissers ook waren en wat bleek Henk en Wim wonnen de wedstrijd waar Ad van Zelst en Broer Oomens 2e werden met 13.400 gram 3e werden Joske Emmen en Ron Vermeulen met een gewicht van 11.600 gram, Ron Timmermans en Frie Schoormans werden 4e met een gewicht van 5.200 gram.

Het was een mooie dag en ik mag hopen dat we volgend jaar misschien meer deelnemers mogen verwelkomen over twee weken weerde snertconcours de laatste wedstrijd van onze club met overheerlijke erwtensoep.  De volgende en laatste wedstrijd is de snertwedstrijd die op 4 oktober 2015 gevist wordt in het Wilhelminakanaal bij de Loswal. Dit is een wedstrijd waarbij de hengelkeuze vrij is. Inschrijven tot 28 september 2015 bij de wedstrijdcommissie. Inleg is € 5,-. Er wordt gevist van 9.00 tot 12.30 met een half uurtje “snert”pauze.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen