Olympia’60 walst over Unitas’30 heen met zevenklapper.

Na het gelijkspel tegen Good Luck met de ontelbaar gemiste kansen trad Olympia zaterdag aan op het eigen Crispijn tegen Unitas’30 uit Etten-Leur. Unitas wist vorige week nog te winnen op eigen terrein van SCO/TOFS. Met maar liefst 7-1 schudde de hoofdmacht van de enige Dongense zaterdagklasser de tegenstander van zich af.

De vliegensvlugge vleugelaanvaller van Olympia’60 Bryan Weistra kroonde zichzelf met weergaloze acties tot koning van de assists. Maar liefst 5 maal zorgde Weistra Voor de beslissende pass. Olympia wist dat het prima veldspel op den duur wel vruchten zou gaan afwerpen en was mateloos efrustreerd dat dat tegen Good Luck niet lukte dus de drang naar doelpunten was voorafgaande het treffen met Unitas groot.

Arbiter Bel floot voor aanvang wedstrijd en de honger van Olympia werd al in de eerste minuut beloond. Een strakke voorzet van Bryan Weistra werd hard ingetikt door Olympia’s andere snelle vleugelspits Mike Boudewijns. Olympia had de trend gezet en bleef aanzetten. De druk op de Etten-Leurse oppononent werd groter en Unitas moest alles bijzetten maar werd toch eenmaal gevaarlijk door een foutje van Maarten vd Broek die zelden over de schreef gaat. Olympia pakte de draad weer op en denderde door.Man of the match Bryan Weistra maakte zijn directe tegenstander weer gek en zette op maat voor.Olympia’s topscorer Nick van Wanrooij die al even droog stond kopte keihard in de verre hoek en de 2-0 was een feit.

In de 35e minuut was het opnieuw Nick van Wanrooij die na een mooie actie werd neergehaald net buiten de 16.Scheidsrechter Bel was resoluut en toonde terecht de rode kaart aan de Unitas speler.Nog voor de rust mistte Olympia legio kansen om echt het verschil te maken. Opvallend waren de perfecte passes van middenvelder Kjeld Huveneers en verdediger Koen van Boxtel. De nieuwbakken Olympianen bewezen maar eens waarom dit Olympia zo volmaakt en volwassen is. Beide teams zochten de thee op met een 2-0 voorsprong van Olympia’60.

Het klinkt eentonig maar Olympia bleef aandringen en domineren op zoek naar de “veilige” 3-0. Die kwam er dan ook al in de 48e minuut. Een briljante pass van Mike Boudewijns kwam terecht bij Nick van Wanrooij die onzelfzuchtig terug legde op zijn aanvoerder Pepijn Laurijsen die zijn tweede van het seizoen in de netten jaagde. Olympia waande zich veilig maar wilde meer. Als Olympia ergens om bekend staat dan is het wel over het blijven aanvallen ongeacht de stand.
Nog geen 5 minuten later liet goudhaantje Nick van Wanrooij zijn tweede treffer noteren na opnieuw een voorzet van Bryan Weistra, 4-0 en nog steeds honger… Koen van Boxtel kwam mee op en haalde verwoestend uit maar zag zijn schot uiteen spatten op de lat.De tweede helft telde 10 minuten toen ook Raymon Damen zijn eerste treffer van het seizoen aantekende. De 5-0 was een feit en opnieuw op aangeven van….juist, opnieuw Bryan Weistra. Met nog 13 minuten op de klok kwam Unitas nog even terug naar 5-1 door middel van een zuivere buitenspel goal maar scheidsrechter Bel kon het niet meer belopen en trok zijn eigen plan.

Daarna was het weer Olympia wat de klok sloeg. De 5e assist van Weistra leverde de hattrick op van Olympia’s topscorer Nick van Wanrooij. Inmiddels wisselde trainer Koeman Tim Antheunisse voor Elroy Vereggen, Kjeld Huveneers voor Bas Leemans en Raymon Damen voor Ran van Peer en Olympia bleef domineren. De zevenklapper werd een feit door een sublieme pass van Elroy Vereggen op Nick van Wanrooij die zijn vierde van de dag in de touwen jaagde. Een pracht overwinning waar niets op af te dingen viel. Complimenten voor het collectief, als de inzet en het niveau zo blijft wordt het een mooi seizoen!

Zaterdag wacht Beek Vooruit dat zijn eerste 2 wedstrijden verloor maar Olympia doet niet meer aan onderschatting en moet gezien zijn eigen kwaliteiten niet vrezen maar gaan voor de volgende 3 punter!