MHC – Liberty MD3: Een goed begin is het halve werk.

Zaterdag stonden de D3 meiden van MHC-Liberty klaar voor de 1e competitie wedstrijd van het seizoen. De meiden die na de zomer weer opnieuw ingedeeld waren hadden er zin in.

Na een goede warming up onder leiding van aanvoerster Biene Spijkers, gingen de meiden vol goede moed het veld op. Op het menu stond vandaag MD7 Etten-Leur.
De meiden gingen actief van start en er werd geweldig goed overgespeeld. De breedte van het veld werd prima gebruikt en al na enkele minuten kon Jill van der Koog het 1e doelpunt van het seizoen op haar naam schrijven. Snel daarna liet Liberty het doelpunten regenen in het doel van Etten-Leur. Daarbij moeten we wel de complimenten overbrengen aan de keepster van Etten-Leur, die vele mooie reddingsacties op haar naam mocht schrijven. De voorhoede met Lonneke Borst, Jill v/d Koog, Jente Danyluk en Dominiek van Os wisten vaak al vlak na het uitnemen door de meiden van Etten-Leur de touwtjes weer in handen te nemen. De 1e helft overtroefde Liberty het team van Etten- leur op alle vlakken. Het doelgebied van keepster Anoek Meester en haar achterhoede bleef dan ook de gehele 1e helft schoon.

Vlak na de 8-0 floot de scheidsrechter voor een kwartiertje rust. De coaches grepen deze tijd handig aan voor een peptalk en een nieuwe strategie. Aan het begin van de 2e helft gingen de meiden van Etten-Leur fanatiek van start. Maar Biene Spijkers, Amber Buijs, Emma-Lynn van Mierlo en Marieke Simon die net als in de eerste helft ook nu weer sterk samen speelde wisten de aanvallen snel te pareren en daaruit regelmatig ook snel zelf of samen met de voorhoede een punt te scoren.

De meiden van Etten-Leur gaven zich nog niet zo snel gewonnen, en enkele keren wist Etten-Leur de helft van Liberty te bereiken. Daar zorgde Kane de Bresser, Suzanne Raaijmakers, Floor de Vos en Lotte Janssen in de achterhoede van Liberty voor een sterke verdediging en om in de doelcirkel van Liberty te kunnen komen moesten ze een zware strijd leveren. Eenmaal bereikte Etten-Leur de cirkel van Liberty en waren zij even gevaarlijk, maar ook deze aanval wist uiteindelijk zijn doel of zelfs de keepster niet te bereiken. En na het 14e doelpunt van Liberty klonk dan ook het eindsignaal. Coach: Angela Horsten en Jörgen Danyluk, mogen trots zijn op deze meiden en op deze mooie start van het seizoen.