Voorbeschouwing Olympia’60 – Unitas’30

Foto: Paul Jespers Fotografie

Voor Olympia’60 staat aanstaande zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander is het Etten-Leurse Unitas’30, een tegenstander die ook vorig jaar de degens kruiste met onze hoofdmacht. Een bekende tegenstander dus voor Olympia’60 en tevens een ploeg die wel wil voetballen i.p.v. achteruit hangen. Unitas’30 strandde afgelopen jaar op een teleurstellende 8e plaats met 20 punten min…der dan de nummer 2 Olympia’60.

Beide ontmoetingen stonden bol van verrassingen en bijzonderheden. De thuiswedstrijd werd gestaakt in de rust doordat de weersomstandigheden het niet meer toelieten. Unitas’30 kwam toen middels een penalty net voor rust op 1-1 waardoor Maarten van de Broek rood kreeg voorgeschoteld. Het tweede bedrijf enkele weken later werd terecht met 2-1 en 10 man gewonnen door Olympia’60.

De uitwedstrijd was er één om snel te vergeten. Op het Ettense kunstgras was er geen vuiltje aan de lucht toen Olympia’60 in de rust met 0-2 leidde. Net na rust kwam Unitas’30 met 10 man te staan maar wist de wedstrijd toch nog om te buigen naar een 3-2 winst. Ook Raymon Damen kreeg daar nog rood in de tweede helft. Dit even ter info dat Unitas’30 niet maar zomaar te kloppen valt. Dit jaar echter weer fris de nieuwe competitie in!

Unitas wist vorige week zijn seizoen goed te beginnen middels thuiswinst tegen SCO/TOFS. De uitslag werd uiteindelijk 3-2 tegen een naar eigen zeggen gehavend SCO/TOFS dat nogal wat vaste basisklanten mistte. Olympia’60 hielp zoals bekend in een overigens goede wedstrijd nogal wat kansen om zeep maar hoopt dat euvel inmiddels boven te zijn. Keeper Ercin Unal heeft zich inmiddels weer gemeld op het trainingsveld waardoor alleen Ran van Peer en Robin Oomens nog ontbreken.
Geen excuses dus voor de equipe van Arne Koeman met betrekking tot de inzetbaarheid. Olympia’60 is erop gebrand zijn eerste 3 punter te noteren.

Vorig jaar bleef Olympia’60 ongeslagen op het eigen Crispijn tot op de laatste speeldag waarin er geen prijzen meer te verdienen vielen. Hopelijk zetten we die lijn dit jaar voort met een fanatieke doch welgemanierde aanhang! De wedstrijd op Sportpark Crispijn begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer G. Bel. Komt allen uw clubke aanmoedigen. Aan kantinebeheerders Wil en Lia van der Schans zal het niet liggen, die hebben een happy hour ingesteld van 18.00 tot 19.00 uur!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen