Valse start VV Dongen VR 1

De eerste competitiewedstrijd van VV Dongen Vr 1 in de derde klasse vond plaats in het Zeeuwse Kloosterzande tegen VV Hontenisse. Door blessures en andere verplichtingen ontbraken er een aantal basisspeelsters in de selectie. In de eerste vijf minuten werd er door beide teams afgetast. In de zesde minuut werd er door Marianne Jespers een overtreding begaan in de 16 meter, wat haar op een kaart kwam te staan en een strafschop opleverde voor Hontenisse. Die werd onberispelijk ingeschoten: 1-0.

Even waren de dames de weg kwijt, maar binnen korte tijd werd de stand rechtgetrokken door Rebecca Bliekendaal. Een prachtig genomen vrije trap van een meter of 20 voor het doel belandde in de rechteronderhoek 1-1. VV Dongen probeerde nog wel op te stomen, maar door wat onachtzaamheden in de verdediging wisten de dames van Hontenisse de score op te voeren tot 2-1. Een vrije trap van Lysanne Stevens werd gestopt door de keeper; een vrije trap van Rebecca spatte uiteen op de lat. Hontenisse was trefzekerder en voerde voor rust de score op tot 4-1.

Na rust werd een aktie van Betty Siemons beloond met een doelpunt, waardoor de marge werd teruggebracht tot 2 doelpunten. Manja Elie wist een aantal schoten te neutraliseren, maar een snelle speelster van Hontenisse bracht de 5-2 op het scorebord. Een onverwacht vlijmend schot van afstand op het doel van Hontenisse door Manon van Baardwijk zorgde voor de 5-3. VV Dongen kon geen vuist meer maken en moest toezien dat de eindstand van 6-3 nog op het bord kwam. Een koude douche voor de dames, die nog een lange reis naar Dongen te wachten stond. Volgende week tegen Madese Boys Vr 1 om 10.00 uur thuis.