DVVC begint competitie met overwinning bij Dussense Boys(2-4)

Na een prima voorbereiding en een ongeslagen reeks in de bekercompetitie heeft DVVC de eerste competitiewedstrijd bij Dussense Boys met 4-2 gewonnen. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was het (individuele) krachtsverschil dusdanig dat de overwinning meer dan terecht is en het verschil meer in doelpunten uitgedrukt had moeten worden.

Met name in de eerste helft was het krachtsverschil enorm en mocht de thuisploeg van geluk spreken dat het verschil bij 2 doelpunten bleef. Na de openingsgoal van Jasmin Velagic, een snoeiharde vrije trap vanaf ruim 25 meter, waren er verschillende 100% kansen om de score verder uit te bereiden. Ook werd er een doelpunt ten onrechte afgekeurd van Fatih Kaya wegens buitenspel. Maar tot ieders verbazing kwam Dussense Boys op gelijke hoogte. Een lange ongevaarlijke bal kwam bij verdediger Yunus Ozdemir verkeerd op zijn schoen en passeerde hiermee zijn eigen doelman. De mannen van trainer José van de Ven konden niet lang genieten van deze meevaller. In 5 minuten scoorde Remco Kroese 2 maal, eerst met een prachtige kopbal na een scherpe voorzet van Jasmin Velagic en na een fraaie actie van Dennis Kras die vanaf de achterlijn precies op maat voorzette.

dvvc08091

Na de thee een rommelig vervolg van de wedstrijd. De thuisploeg had zich nog niet neergelegd bij een nederlaag en ging vol overgave ten aanval, vaak met de lange bal, en bracht zo enigszins gevaar voor het DVVC doel zonder ook echte uitgespeelde kansen te creëren. Toch werd het nog even spannend nadat Dussense boys de 2-3 liet aantekenen. Een vrije trap vanaf ver buiten de 16 meter werd van richting veranderd en verdween tegen de touwen. Hiermee ging de thuisploeg, tegen beter weten in, geloven in een gunstig resultaat maar de jeugdige Stefan van Dongen bracht amper 2 minuten later de marge weer naar 2.

Kort hierna moest doelman Sitke Ozdemir tot 2 maal in actie komen om de aansluitingstreffer te voorkomen. Over en weer vielen er nog wat kansjes maar de verdediging onder leiding van laatste man Ron Heijmans hield stand en bleef de score van de thuisploeg bij 2 doelpunten, beide dus met hulp van een DVVC ‘er. Jasmin Velagic had de 2-5 nog op zijn schoen echter zijn ingeschoten strafschop, verkregen na het neerhalen van Remco Kroese, werd keurig gestopt door de thuisgoalie en niet veel later floot scheidsrechter Kant voor het eindsignaal. Hiermee boekte DVVC een zeer verdiende zege op Dussense Boys, de rechtstreekse degradant van het vorig seizoen. Komende zondag de thuiswedstrijd tegen het Dordtse Amstelwijck, aanvang 14:30 uur op sportpark Dongekant.