Olympia’60 domineert 90 minuten maar faalt jammerlijk in afwerking

De eerste wedstrijd van het seizoen tegen het gedegradeerde Good Luck was er 1 van veel gemiste kansen. Olympia domineerde met veelal goed veldspel de wedstrijd maar miste kansen of het een trainingspotje betrof.

Good Luck prijsde zich achteraf erg gelukkig met een punt en het seizoen is los! De 2e plaats van vorig jaar was zuur maar het is duidelijk dat Olympia’60 dit jaar voor promotie gaat. Dat werd ook meteen zichtbaar nadat het eerste fluitsignaal had geklonken. Meteen na de aftrap diende zich al de eerste kans aan voor de Olympianen.
Een snelle aanval via Pepijn Laurijsen en Bryan Weistra werd door Nick van Wanrooij op een haar na gemist en nog in dezelfde minuut was het vleugelaanvaller Mike Boudewijns die achter zijn standbeen langs net het doel mistte. Nog geen drie minuten later was het Pepijn Laurijsen die met een hard afstandsschot zijn schot af zag ketsen op de keeper van Good Luck waarna Nick van Wanrooij net tekort kwam voor de rebound. Ook in de tiende minuut weer een afstandsschot dat meer had verdiend, ditmaal van middenvelder Raymon Damen.

ol07091

De “oude” doelman van Good Luck Mark Verhagen bleek echter een ware “pain in the ass” voor Olympia en onderstreepte nog maar eens dat ie het nog niet verleerd is. De sluitpost van Good Luck redde zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd voor een grote achterstand. Olympia bleef aandringen en stapelde kans na kans op. In de 30e minuut werd de gastheer voor het eerst gevaarlijk maar laatste man Maarten van de Broek was er op tijd bij om het gevaar af te wenden. Samen met Koen van Boxtel, Tim Antheunisse en Justin Bomisa had van den Broek zijn verdediging prima op orde.

ol07092

Meteen na het eerste kansje van Good Luck was er weer vuurwerk aan de andere kant. Raymon Damen walste met 3 scharen langs zijn tegenstander en haalde hard uit. De meegesnelde Bryan Weistra tikte de bal in de touwen maar de leidsman keurde de goal af wegens vermeend buitenspel waar de meningen nogal over verdeeld waren. Na 37 minuten spelen was het Bryan Weistra die na keihard werken de bal veroverde op 2 tegenstanders en Nick van Wanrooij bediende die op zijn beurt zijn inzet net naast het doel zag verdwijnen. Nog geen 2 minuten later was het Pepijn Laurijsen die zijn kopbal net naast zag gaan, Olympia werd gek van de gemiste kansen. Toch kwamen de rood witten nog voor de rust op voorsprong. Een sublieme pass van Koen van Boxtel kwam terecht bij aanvoerder Pepijn Laurijsen die zich geen moment bedacht en de bal langs de boomlange Good Luck keeper krulde. Met een 0-1 voorsprong werd de thee opgezocht.

ol07093

In de 2e helft ging Olympia vrolijk door waar het in de eerste mee gestopt was, aanvallen en kansen missen. Na 20 minuten spelen belandde de bal bij Mike Boudewijns die een vrije doorgang had naar het vijandelijk doel maar een zuivere niet buitenspelsituatie werd onterecht afgevlagd door de Good Luck vlagger. Vijf minuten later was het Maarten van de Broek die gevaarlijk mee op kwam en met een fantastische steekpass Raymon Damen bereikte. Damen kwam alleen voor de keeper maar zijn schot verdween ook weer rakelings langs het doel. En als je zelf de kansen mist? Juist, dan krijg je de spreekwoordelijke deksel op je neus.
Een hard schot van Good Luck dat tot op dat moment nog geen enkele keer gevaarlijk was geweest werd verkeerd ingeschat door keeper Marnix Mus en de gelijkmaker was een feit.

ol07094

Chapeau overigens voor Marnix Mus die altijd maar weer bereid is om de Olympia goal te verdedigen als er geen keeper voorhanden is. Het was dan ook Mus die nog geen minuut later een bal nog raakte die daardoor op de paal uiteen spatte. Olympia kwam daar nog goed weg en keerde opnieuw het tij. Koen van Boxtel verliet licht geblesseerd het veld en maakte plaats voor Elroy Vereggen wat nog maar eens onderstreept dat ook de bank dit jaar niet onder doet voor de basis. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd leverde Kjeld Huveneers een prima bal af bij Elroy Vereggen die zich moeiteloos aanpaste bij de rest en oog in oog met de keeper dan ook zijn schot net voorlangs zag gaan. Bryan Weistra kwam nog naar de kant voor Bas Leemans voor een laatste poging de winnende goal te maken maar dat mocht niet meer baten. In de laatste 5 minuten volgden nog 3 dotten van kansen, een hard schot van Kjeld Huveneers uit de 2e lijn ging net naast, Raymon Damen mistte op open goal en Nick van Wanrooij kopte een voorzet op maat van Mike Boudewijns net naast.

ol07095

Olympia moest op de openingsdag van de nieuwe competitie genoegen nemen met een puntje maar had zeer zeker meer verdiend. Die mening werd ook gedeeld door alles en iedereen met een Good Luck hart maar wat heb je eraan. Het getoonde spel was een dikke voldoende en belooft veel voor de rest van het seizoen. Olympia heeft dit gelijkspel dan ook zeker aan zichzelf te wijten. Als de afwerking dan ook nog gaat lopen, wat in de lijn van verwachting ligt, dan komt het wel goed en kan Olympia uitkijken naar een mooi seizoen.

Volgende week ontvangt Olympia voor zijn eerste thuiswedstrijd het Etten Leurse Unitas’30. Aanvang van die wedstrijd is 15.00 op sportpark Crispijn,