Martin den Hoogh clubkampioen biljart van Café De Valk

Foto:

Jaarlijks wordt er gestreden om het clubkampioenschap van de biljartteams die zijn gehuisvest in Café de Valk. De biljarters van de 4 teams van de valk en 1 team van de bobo’s namen hieraan deel. In 5 poules werd er gestreden in de voorwedstrijden en na 2 halve finales plaatsten de 5 hoogst geëindigde zich voor de finale. Vorig seizoen ging de titel naar Arthur Emmen die in de poule wedstrijden al werd uitgeschakeld.

Opmerkelijk was dat er 2 biljarters van de valk 3 en 2 spelers van de valk 2 en 1 speelster van de valk 4 de finale vormde. Na de eerste speeldag was alleen Martin de Hoogh (19 car.) nog ongeslagen. Paul de Jong (39 car.), Tim Hoevenaars (47 car.) en Arnold Willemsen (33 car.) wonnen 1 keer en verloren 1 keer. Jeannette Zonneveld (19 car.) was nog puntloos na de eerste dag.

biljart07092
v.l.n.r. Jeannnette, Tim, kampioen Martin, Paul en Arnold

Op de laatste speeldag ging de eerste partij tussen Jeannette en Tim, Tim won deze strijd in 26 beurten. Arnold bracht hierna de spanning terug door Martin te kloppen in 19 beurten. Paul bleef ook in de race door Jeannette in 26 beurten te verslaan met minimaal verschil van 1 carambole. Jeannette was uitgespeeld en bleef puntloos, maar haalde wel knap de finale. Nog 2 partijen op de rol, de 4 spelers hadden allemaal nog kans op de titel. Tim kwam als eerste op 6 punten door Arnold in 25 beurten te kloppen.

De laatste wedstrijd ging tussen Paul en Martin, bij winst van één van de 2 zou er nog een barrage volgen, bij remise was Tim kampioen. Martin wist Paul te kloppen in 28 beurten en had ook 6 punten verzameld. De 2 teamgenoten van de valk 3 Tim en Martin speelde hierna de barrage. Het gelukte Martin om ook Tim voor de tweede keer te verslaan in de finale, met een vliegende start 9 car. in 2 beurten kon Tim niet meer volgen. In 22 beurten was Martin bij de meet, Tim bleef steken op 36 car.
Martin de Hoogh dus de clubkampioen van de valk, proficiat, Tim Hoevenaars speelde procentueel wel het beste gemiddelde.Na afloop reikte Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers en sloot daarmee het biljart seizoen af.

biljart0709

Alle teams veel succes in de competitie en in het bekertoernooi. De valk 2 – 3 – 4 en de bobo’s zijn overtuigend door in het bekertoernooi. Loting volgende ronde beker vindt plaats op woensdag 16 september in café de valk, tijdens vergadering d.b.b.

Reacties