3-1 overwinning VV Dongen op SV TOP

Foto: Jeffrey Oomens

Opgeluchte en blije gezichten bij alles wat VV Dongen is. Na het fluitsignaal van arbiter Tempelaars verlichtte het scorebord de stand 3-1. Dit was een slechte afspiegeling van het veldoverwicht van de dorpsgenoten. SV TOP had geen schijn van kans op de goed geschoren grasmat en vooral de nieuwe gezichten in het elftal van Ron Timmers lieten zichzelf in positieve zin zien.

Man of the match Jorik Mijnhijmer stond met een brede glimlach in de kantine. Terwijl het Nederlands elftal zichzelf vernederde was het de 26-jarige linksbuiten / spits die veel aandacht kreeg van de blije supporters. De man, die in de zomer overstapte van Dinteloord naar VV Dongen bekoorde het publiek met twee fraaie doelpunten en technische hoogstandjes. “Ja dit voelt heel erg lekker, maar we doen het samen. Zeker de wisselwerking tussen Remon Koenen en mij is super en ik denk dat we daarin alleen maar kunnen groeien.” Mijnhijmer was verantwoordelijk voor de 1-0 en de 3-0. Zijn debuutgoal werd fraai opgezet. Andere nieuwkomer Glenn Kools zette met een steekbal Remon Koenen aan het werk. Vanaf de linkerkant wist Koenen de opkomende Mijnhijmer te bereiken en in de 25e minuut kon het “Come on Dongen” voor het eerst dit seizoen over Sportpark de Biezen galmen. De 3-0 in de 65e minuut was een schoolvoorbeeld hoe spitsen elkaar blind kunnen vinden. Remon Koenen was verantwoordelijk voor de wonderschone assist. Een perfecte steekbal door het centrum van de TOP verdediging werd subliem afgerond door de lopende Mijnhijmer. “Ja scoren is natuurlijk heel erg lekker, maar een perfecte assist kan net zo lekker zijn.” aldus Mijnhijmer.

Met Glenn Kools op het middenveld zag VV Dongen er redelijk stabiel uit, Kools, overgekomen van “kweekvijver Bavel” ( quote van oud-aanvoerder Manuel de Ceuster), dirigeerde op het middenveld alsof hij al jaren in het Geel-Blauw speelde. Zijn assist op Koenen bij het eerste doelpunt herhaalde hij in de 39e minuut maar dan vanaf rechts. De steekbal op de opkomende back Jan Gerrits jr. was op maat, waardoor Gerrits in een beweging zijn voorzet richting tweede paal afleverde. Met een snoeihard schot in de kruising gaf spits Sander de Bont zijn visitekaartje af (2-0).

SV TOP was alleen in het begin even gevaarlijk. Het gloednieuwe team van trainer Chris van den Dungen kwam goed uit de startblokken en in de 3e minuut moest keeper Jordy Taal (20 jaar en komend vanuit NAC-jeugd)) al zijn talenten uit de kast halen om een schot van middenvelder Van Mossel te keren. En ook later in de wedstrijd behoedde hij zijn team voor een tegendoelpunt door een scherp ingeschoten vrije trap uit zijn doel te ranselen. Het enige tegendoelpunt zou door een fout van de jongeling zijn veroorzaakt, maar daarin was de organisatie van VV Dongen niet op orde. Ook Taal keek terug op een lekker debuut: “Ja, heerlijk. De eerste 3 punten in een thuiswedstrijd zijn zo belangrijk. Heerlijk. !”

In de verdediging werd het centrum geformeerd door Mitchel van der Stappen en de van Blauw-Geel 38 overgekomen Giovanni Henskens. “ Het was genieten en wat een sfeer hier na de wedstrijd.” Henskens (27) gaf leiding en zorgde voor rust in de defensie. Gedoseerd en afgemeten pakte hij zijn momenten. Soms opkomend maar met de focus op de verdediging.
Na 75 minuten maakte oud-TSC-er Nassim Asrih (22) zijn opwachting. Als vervanger van Sander de Bont liet hij na een minuut zien wat hij in huis heeft, Een snel opgezette aanval eindigde voor zijn rechtervoet. Uit het niets poeierde hij de bal richting de verslagen doelman Kuilder. De had geluk dat het schot uiteenspatte op de lat. Floris Wouters deed hem dat in de slotfase na waardoor het slechts 3-1 bleef.
“Belangrijkste is dat we de 3 punten hebben gepakt.” was het nuchtere commentaar van trainer Ron Timmers.
Aanstaande zondag 13 september reist VV Dongen af naar Bergen op Zoom waar het gaat opnemen tegen DOSKO dat haar eerste wedstrijd won uit tegen DESO.
Aanvang 14.30 uur

Tekst: Frank van Heteren
Foto: Jeffrey Oomens

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen