ONI weert zich kranig bij derde klasser NEO ’25

Onder zware omstandigheden, benauwd bij 29 graden en op een stroeve grasmat waar het gras voor goed voetbal te lang was, heeft ONI haar eerste wedstrijd van het seizoen afgewerkt tegen het gerenommeerde NEO. Zelfs in de kleedkamers was het niet om uit te houden zo benauwd het daar was, en al voor de wedstrijd zweten en puffen was, om het dan maar niet hebben over het kwartiertje tijdens de rust.

Na een van week trainen kon men deze middag de eerste wedstrijd minuten maken en waren alle benieuwd naar hoe het één en andere zou gaan verlopen.
ONI begon de wedstrijd op een prima wijze en liet zien een goed resultaat te willen behalen, de mogelijkheden hiervoor heeft ONI dan gehad alleen werd dit alles niet beloond. Een bijna perfecte vrije trap van Dennis Siemons belande na amper 3 minuten spelen op de kruising. Een kleine 3 minuten later was een vrije kop kans niet aan Lars v d Kletersteeg besteed en stond de teller nog gewoon op 0-0.

Hierna kwam Neo beetje bij beetje beter in het spel en wisten ze één goede kans bij elkaar te spelen. ONI hielt fier stand en kwam enkele malen gevaarlijk uit, maar men kreeg de uiteindelijke einduitslag op een wel heel knullige manier om de oren. Een vrije trap gegeven door scheidsrechter J van Bruchem, wie kent hem niet in sGravenmoer, die overigens goed floot, werd via een scheenbeen van een ONI speler van richting verandert en rolde zomaar in het doel achter de verbaasde doelman Patrick Pruijssers. ONI probeerde een tandje bij te schakelen om de achterstand nog voor rust weg te werken, wat helaas niet meer lukte.

In de tropische rust werden de dorstige kelen gelest en de verhitte hoofden enigszins verkoeld. Na de rust schoot NEO uit de startblokken en kreeg het een grote kans, maar de ingevallen nieuw bakke doelman Perry Ophorst liet zien dat ook hij geen vliegenvanger is, en behoede ONI op spectaculaire wijze voor een grotere achterstand. Na deze grote kans voor Neo was het ONI wat aanspraak mocht maken op een beter resultaat.

Neo kwam hierna niet meer voor het doel van ONI en mocht blij zijn dat de ONI spitsen een drietal grote kansen niet wisten af te maken, waarbij een afgekeurde treffer voor ONI ook nog roet in het voetbal eten gooide. De uitslag was uiteindelijk niet het belangrijkste, wel de uitvoering van de mee gekregen opdrachten vanaf de kant, waar Trainers Erwin Verheij en Ad Broeders de dingen zagen die men wilde zien. Een volgende testcase staat a.s zaterdag op de rol, ONI 1 speelt dan thuis tegen het Gelderse Well en ONI 2 speelt ook thuis tegen NEO’25 2
Doordeweeks speelt men dan ook nog uit bij Goodluck(dinsdag, 20.00)