Olympia’60 neem met nederlaag afscheid van goed seizoen

Foto:

OK, twee nederlagen in de nacompetitie is niet het gewenste slotakkoord. Toch kunnen de mannen van Arne Koeman met opgeheven hoofd terugkijken op het afgelopen seizoen. Waar vorig jaar een één na laatste plaats werd behaald, was er dit jaar een keurige tweede plaats. Het leverde nog een toetje op in de vorm van de nacompetitie.

Na de nederlaag tegen de amateurs van Willem II was Olympia’60 al uitgeschakeld. Maar het was het team de eer te na om haar sportieve plicht niet te vervullen tegen HSSC’61 uit Hei- en Boeicop. Met een volle bus werd er afgereisd om het tegen de oranjehemden op te nemen. Langs het veld oud-Olympia trainer Jurgen van der Elzen namens Willem II met enkele spelers die Olympia een goed resultaat wensten. Zij zouden wel eens de lachende derde kunnen zijn.

Lange tijd leek het goed te gaan voor de tricolores. In een toch wel matte, gelijk opgaande strijd kwamen er enkele kansjes voor Olympia via Gert-Jan Klijs en Elroy Vereggen. De openingstreffer was toch voor HSSC’61 en met de 1-0 stand werd er gerust.

Na de rust ging HSSC’61 meer aandringen. Zij moesten immers met drie doelpunten verschil winnen om te promoveren. Echt gevaarlijk werd HSSC’61 lange tijd niet. De wedstrijd leek zonder verder doelpunten het einde te halen. Maar tien minuten voor tijd profiteerde HSSC’61 van een foutje van keeper Dirven. De 2-0 bracht hoop terug bij de in het oranje spelende gastheren. Er kwamen kansjes en kansen maar de voor hen verlossende treffer bleef uit. De Willem II’ers langs de lijn gingen al voorzichtig via Whats App bier bestellen voor een Tilburgs feestje. Maar in de 94e minuut was het de zeventienjarige Lucas van Dam die toch de 3-0 er in prikte. Euforie in Hei- en Boeicop. Zij keren na 10 jaar terug in de derde klasse. Olympia’60 komt volgend jaar weer uit in de Vierde klasse waar het opnieuw een gooi zal doen naar promotie.

Spelers, staf en bestuur van Olympia’60 bedanken de supporters voor hun steun het afgelopen seizoen. Zij zien u graag volgend seizoen weer langs de lijn op sportpark Crispijn.

Reacties