Piet Ackermans en Bart Hultermans sterke poulewinnaars

Foto:

Ook dit jaar wordt er weer gespeeld om de titel WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN. Het toernooi vindt voor de 27e keer plaats, de wedstrijden worden afgewerkt in de volgende café ’s, Het Vaartje, D’ouwe Sok en De Valk. Dankzij de bereidwillige financiële medewerking van “WETSTEIJN AMUSEMENT” hangt er ook dit jaar weer een mooie prijzenpot aan het toernooi.

De voorwedstrijden worden verspeeld in 9 poules van 5 deelnemers. Uit iedere poule plaatsen de poulewinnaars zich rechtstreeks voor de halve finale. De nummers 2 en 6 beste nummers 3 spelen in de kwart finale die plaats vindt op zaterdag 13 juni. Daarna spelen 15 biljarters (3 poules van 5) in de halve finale die wordt afgewerkt op zaterdag 20 juni.
Voor de finale (5 spelers) plaatsen zich dan de 3 poulewinnaars en 2 beste nummers 2. Deze finale wordt gehouden in Café De Valk op zaterdag 27 juni. Voor de winnaar ligt naast de eeuwige roem ook nog € 200 te wachten. De voorgaande editie werd gewonnen door Cees Sprangers.

Vorige week werden er weer 2 poules verspeeld van de voorwedstrijden. Bij d’ouwe sok werd Bart Hultermans poulewinnaar met 6 punten, beste partij 1,50 en een vorstelijk gemiddelde van 1,15, hoogste serie van 6. Jan Leemans plaatste zich voor de kwartinale met een 2e plaats, eveneens 6 punten beste partij 1,60 en een moyenne van 0,43. Joseph van der Ven is ook al zeker van de kwartfinale, Joseph haalde 4 punten, beste partij 0,88 en algemeen 0,55. Hans Verbunt pakte ook 4 punten, beste partij 0,88 en een gemiddelde van 0,40. Cees Willemse kon deze keer geen potten breken en eindigde puntloos onderaan met een gemiddelde van 0,11.

Bij de valk was Piet Ackermans niet te kloppen en won al zijn partijen, beste partij 1,20, hoogste serie van 5 en een algemeen moyenne van 0,42. Cees Sprangers zien wij ook terug in de kwartfinale met 5 punten, beste partij van 1,33 en een moyenne van 0,88, hoogste serie van 7, 2 keer zelfs. Paul de Jong moet ook nog even afwachten voor de kwartfinale, met 4 punten, beste partij 0,60, en 0,32 algemeen. Arnold Willemsen won 1 partij en had een moyenne van 0,21. Hans de Rooij behaalde 1 puntje, beste partij 0,66 en algemeen 0,26.

Voor de halve finale op zaterdag 20 juni zijn dus nu al rechtstreeks geplaatst Richard Smans, Dré van den Bosch, Piet Sprangers, Hanny Hultermans, Dim van Groesen, Bart Hultermans en Piet Ackermans.

De voorwedstrijden worden vervolgd a.s. Zaterdag 6 juni, dan worden de laatste 2 poules afgewerkt.

POULE 8 – CAFÉ DE VALK

GER KERST (6)
HENK FARO (8)
TOON VAN SPAANDONK (10)
ROBERT RENARD (6)
JAN SMANS (8)

POULE 9 – CAFÉ HET VAARTJE

RALPH DE ROON (10)
EMBERT BROEKHOVEN (12)
HENK IJPELAAR (8)
ROB KUIPERS (6)
SJAAK VAN GOOL (6)

De aanvang van de wedstrijden is 13.30 uur, supporters zijn uiteraard van harte welkom om hun favorieten aan te moedigen. Meer info op website www.falkie.nl

Reacties