Liberty MA1 kampioen

Op 30 mei jl. speelde MA1 van Liberty de belangrijke thuiswedstrijd tegen de enig overgebleven concurrent voor het kampioenschap Pelikaan. Vooraf waren de dames redelijk gespannen, want ze wisten dat dit dé kans was om in de jeugdperiode nog het kampioenschap te behalen. Een gelijkspel zou al genoeg zijn.

In de eerste helft ging het spel op en neer waarbij Pelikaan de beste kansen kreeg om op een voorsprong te komen. Keeper Marieke wist door een paar goede reddingen het doel schoon te houden zodat we met 0-0 de rust ingingen. De blessures stapelden zich op waardoor het steeds een puzzel werd om de goede posities bij de juiste personen te zetten. In de tweede helft werd de druk van Pelikaan groter waardoor MA1 van Liberty na 10 minuten op achterstand kwam.

Het geloof in een goed resultaat bleef aanwezig bij dit team en dat resulteerde in een doelpunt voor MA1 zo’n 10 minuten voor tijd waardoor de benodigde 1-1 op het bord kwam. Zenuwslopende 10 minuten volgden nog waarbij de vermoeidheid toesloeg bij de dames. Kansen werden er echter niet meer weg gegeven en na het bevrijdende eindsignaal kon de champagne geopend worden voor dit team.