Jeu de Boules De Vaart Erin: Toine Snoeren en Rien de Roon winnen

Foto:

Op de banen van gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin bij sportcafé ’t Vaartje werd het Pinkstertoernooi gegooid. Onder prima weersomstandigheden was er weer sprake van een uitstekende bezetting. Dat betekent dat er weer in drie poules gegooid werd.

In de kruisfinales stonden Jan Kennekens en Lex Jansen tegenover Goog en Rina Verbunt. De winst ging naar Goof en Rian. Helga Snoeren en Wim Roos moesten het opnemen tegen Toine Snoeren en Rien de Roon. Hier ging de winst naar Toine en Rien. In de derde kruisfinale ontspon zich een prachtige strijd. Wimke Cleijn en Frank de Jong (ook wel het Campinateam genoemd) moesten het opnemen tegen Wilma en Frans Kemmeren. Wimke en Frank namen lange tijd brutaal de leiding. In de slotfase sloegen Wilma en Frans alsnog toe. Het verschil was slechts twee punten. Dat betekende dat Wilma en Frans niet naar de finale gingen, hoewel ze geen wedstrijd verloren hadden. In de finale wonnen Toine en Rien met geweldig spel afgetekend van Goof en Rian. Toine pakte hiermee de derde titel op een rij.

Toine Snoeren nieuwe leider
In de ranking heeft Toine Snoeren de leiding gepakt. Stijn Kennekens was afwezig. Toine profiteerde optimaal door opnieuw de winst te pakken. Hij leidt met 98 punten. Hierna volgt Stijn met 96. Wilma Kemmeren bezet de derde plaats met 94 punten. Dan volgt Jan Kennekens met 92. Nick Dirven en Wimke Cleijn sluiten de top vijf af met 83 punten. In het volgende toernooi, het Anneke Kemmeren-toernooi, worden dubbele punten gegeven. Deze wedstrijd wordt gehouden op zaterdagavond 20 juni. Vooraf inschrijven is aan te bevelen. Het belooft een bijzonder spannende ontknoping te worden. Na dit toernooi staat alleen het barbecuetoernooi nog op het programma. De barbecue is gratis voor leden die zeven of meer wedstrijden mee gegooid hebben. Anders kun je € 2,50 per niet gegooide wedstrijd bij betalen, om alsnog het seizoen gezellig mee af te sluiten.

Jeu de Boules De Vaart Erin:
DVE verliest van koploper in dorpencompetitie
In de derde wedstrijd van de dorpencompetitie moest gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) het opnemen tegen Jeu de Boelesvereniging “Laat ze rollen” in Waspik. In de eerste ronde wonnen Toon Verbunt en Janus Jansen en Stijn en Jan Kennekens hun partij. Alleen Rian Verbunt en Ton Kemmeren moesten verlies incasseren. In de twee ronde was er alleen winst voor Jan en Stijn. De stand was toen 3-3. Er was dus nog van alles mogelijk. In de laatste ronde werd echter geen enkele partij gewonnen. Hierdoor werd met 6-3 verloren. Toch staat het debuterende team van DVE nog op een fraaie vierde plaats. Van de nu in totaal gespeelde 27 partijen werden er 15 gewonnen en 12 verloren.

Aankondigingen

DVE op bezoek bij Waspik
Op woensdagavond 10 juni gaat een team van DVE op bezoek bij Rijen. Dit is de laatste uitwedstrijd. Daarna krijgt team DVE nog drie keer een thuiswedstrijden op de banen bij sportcafé ’t Vaartje. Team DVE bestaat uit Stijn en Jan Kennekens, Rian en Toon Verbunt, Janus Jansen en Ton Kemmeren. Het team zal er alles aan doen om ook nu weer een goede prestatie neer te zetten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen