Promotiekansen Olympia’60 over en uit

Zaterdag moest het gebeuren, thuis tegen Willem 2 waar honderden supporters uit alle hoeken de moeite hadden genomen om te komen kijken. Na het gelijke spel tussen Willem 2 en HSSC’61 zou een gelijkspel tegen de Tilburgers volstaan om toe te kunnen werken naar de grote finale in Hei en Boeicop. 80 minuten lang was er geen vuiltje aan de lucht en leidde Olympia comfortabel met 1-0 maar in de laatste 10 minuten werd de wedstrijd kinderlijk eenvoudig weggegeven en moest Olympia 3 tegengoals slikken waardoor het is uitgeschakeld voor promotie.

ol2854

De voortekenen waren al onheilspellend, keeper Wouter Dirven bleef met rugklachten na de warming up achter en Marnix Mus moest op het laatste moment worden gemobiliseerd. Dirven nam wel plaats op de bank wat later weer nodig bleek. Nadat de rook van het openingsspektakel geregeld door de 12e man was weggetrokken floot de jonge leidsman voor de aftrap van Olympia’s eerste nacompetitie optreden. Beide teams gingen meteen voor de aanval ware het niet dat Willem 2 vooral koos voor lange ballen naar voren om hun 2 spitsen Lucas Lemmans en Bram Drijvers te bereiken. Olympia had daar in het begin zichtbaar moeite mee maar had het betere van het veldspel.

ol2853

Wel was het Willem 2 die voor het eerst gevaarlijk werd via een indraaiende corner die de lat schampte en vlak erna opnieuw een corner die na inzet werd weggekopt van de doellijn door middenvelder Gert-Jan Klijs die de plaats innam van de afwezige Raymon Damen. Olympia bleef scherp wat in de 20e minuut resulteerde in de openingsgoal. Justin Bomisa legde een vrije trap breed op Gert-Jan Klijs die hard en laag inschoot vanaf 20 meter. De bal raakte nog een vijandig been maar Olympia nam de leiding.

ol2855

10 minuten later was het opnieuw Gert-Jan Klijs die langs 3 tegenstanders slalomde en Justin Bomisa bereikte die zijn schot tot corner verwerkt zag worden. Vleugelaanvaller Bryan Weistra was een plaag voor Willem 2 en manoeuvreerde zich keer op keer met zijn snelheid naar de achterlijn maar zijn voorzetten werden niet effectief afgerond. Het laatste wapenfeit van Willem 2 in de eerste helft was een schot in het zijnet. Olympia verzaakte door te duwen en het af te maken in de eerste helft terwijl het wel de kansen kreeg.

ol2856

Keeper Marnix Mus werd 5 minuten voor de rust geveld door een kuitblessure en werd na de rust weer vervangen door de eveneens niet fitte Wouter Dirven. Willem 2 bleef maar lange ongecontroleerde ballen naar voren vegen maar wist tot dusver ook nog niet echt gevaarlijk te worden. Dat wist wel Bryan Weistra die in de 70e minuut een verdediger passeerde en zijn schot op de paal uiteen zag spatten. Hierna hield Olympia nog 10 minuten stand alvorens het onheil zich aandiende.

ol2851

In de 83e minuut kwam Willem 2 langszij door slap verdedigen en in principe was er toen nog geen vuiltje aan de lucht. Dat kwam er wel in de 89e en 91e minuut toen spits Lucas Lemmens zijn hattrick voltooide door 2 keer eenvoudig simpel langs de uitgekomen keeper Dirven te slalommen. Twee wel heel makkelijk weggeven goals maakten een einde aan het nacompetitie avontuur van Olympia wat terug kan kijken op een fantastisch seizoen sinds jaren maar zichzelf niet beloond met promotie. De wonden werd gelikt en iedereen was zichtbaar aangedaan in de kleedkamer.