Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Biljartsport: driebanden-klein ‘t Vaartje:
Vier Dongenaren in de finale
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart zijn de halve finales van het driebanden-klein toernooi gespeeld. Dongenaar Cees Sprangers excelleerde. Hij speelde liefst 80% boven de klassengrens. In zijn beste partij kwam hij uit op het formidabele moyenne van 2.750 (!). Ook zijn algemeen gemiddelde was schitterend: 1.078.

Cees maakte bovendien een geweldige serie van acht. Dit was net niet genoeg om de hoogste serie op zijn naam te schrijven. Ton van Oijen (Rijen) speelde eveneens voortreffelijk. Hij speelde 57% boven de klassengrens. Hij zette het prachtige algemeen gemiddelde neer van 0.941. In zijn beste partij zette hij 1.333 neer. Ook Ton Kemmeren (Dongenvaart) plaatste zich hij won drie van de vier partijen. Embert Broekhoven (Dongen) plaatste zich op de valreep. Hij won twee van de vier partijen. Dankzij het procentueel gemiddelde werd hij tweede. Jos Hamers had geluk. Ook hij won twee van de vier partijen en kwam uit op het “lage” percentage vn 79%. Hij had geluk dat in de andere poule de nummer drie slechts drie punten vergaarde. Doordat ook hij zich plaatste staan er vier Dongenaren in de finale. Ze moeten het echter wel opnemen tegen de sterke Rijenaar Ton van Oijen. De Dongenaren Gerard Gabriëls, Toon en Hans Verbunt werden uitgeschakeld. Hans had de pech dat drie spelers uitgerekend tegen hem de beste partij speelden. De hoogste serie blijft in handen van Rini Netten (Dongen) met zes uit acht. De finale wordt gespeeld op zaterdagavond 6 juni vanaf 19.30 uur.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Winst Brouwers Schilderwerken op koploper
In sportcafé ’t Vaartje speelde team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen tegen koploper DKM. De koploper kwam slechts met twee spelers opdagen. Dit betekende dat er één speler een dubbele partij speelde. Toon Verbunt excelleerde en speelde zijn partij in maar 27 beurten uit. Hij liet het buitengewoon goede moyenne van 0.925 noteren. Jan Ligtenberg kwam slechts vier caramboles te kort en reserve Ton Kemmeren zelfs maar drie. Beide spelers speelden goed. Jan kwam uit op 0.627 en Ton zelfs op 0.638. Toch leverde dit geen winst op Ton maakte nog een prachtige serie van vijf. Door dit resultaat staat team Brouwers nu op de vierde plaats. Het heeft slechts tien punten achterstand op de koploper.

Verlies voor ‘t Vaartje
Team ’t Vaartje kan zijn draai in de competitie nog niet vinden. In Geertruidenberg werd tegen team D’n Berg met 28-23 verloren. Leo Loonen redde de eer. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Leo werd op forse achterstand gezet maar hij knokte zich formidabel terug. Hij ging er op en er over en sleepte zo de winst binnen. Verlies was er voor Piet Kamp en Frans Kemmeren. Piet kwam niet goed in zijn spel en moest hierdoor verlies incasseren. Ook Frans werd in het begin op een behoorlijke achterstand gezet. Wanneer hij zijn opponent naderde ging deze er steeds weer vandoor. Zowel Piet als Frans kregen ook slechts 45 beurten. Piet maakte nog wel een mooie serie van vijf. Door dit resultaat blijft team ’t Vaartje op de zesde plaats.

Aankondigingen
Biljartsport districtscompetitie driebanden-klein:
Jos Brouwers thuis
Op dinsdagavond 2 juni speelt team Jos Brouwers Schilderwerken in sportcafé ’t Vaartje tegen team De Eekhoorn uit Oosterhout. Een goed resultaat kan er voor zorgen dat team Jos Brouwers gaat stijgen in het klassement. Het heeft een goed resultaat nodig om de aansluiting te houden met de top. Het belooft een interessante ontmoeting te worden. Team Jos Brouwers bestaat uit: Ad Faro, Jan Ligtenberg en Embert Broekhoven. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Wie durft te biljarten?
Biljartsport is een mooie sport. Biljartvereniging ’t Vaartje is de grootste biljartvereniging van Dongen. De vereniging speelt in de spelsoorten libre, driebanden-klein en driebanden-groot. In deze spelsoorten worden ook ieder jaar clubkampioenschappen gehouden. Binnenkort moeten de teams weer worden doorgegeven voor de diverse competitie. Er is nog plaats voor enkele biljartsporters De vereniging is op zoek naar biljartsporters die de uitdaging van het spelen van libre en/of driebanden (groot en klein) aan durven. De diverse teams zoeken versterking. Zo zoekt bijvoorbeeld het damesteam nog één of twee biljartsporters. Maar ook de andere teams libre en driebanden (klein en groot) kunnen nog wel aanvulling gebruiken. Hebt u interesse en bent u op zoek naar een gezellige vereniging? Aarzel niet en meld je aan bij biljartvereniging ’t Vaartje. Je kunt je aanmelden bij sportcafé ’t Vaartje telefoonnummer 0162-312275. Of bij de secretaris Toon Verbunt. Zijn telefoonnummer is 06-21604784 of per email: [email protected]

Reacties