DVVC nagenoeg gedegradeerd na afstraffing in Welberg

Het is bijna zeker dat DVVC volgend jaar, na 3 seizoenen in de 4e klas verbleven te hebben, in de 5e klas zal uitkomen. Vorige week was iedereen nog opgelucht na de mooie 4-0 overwinning op OMC om zo directe degradatie te ontlopen maar na afgelopen zondag is degradatie nagenoeg een feit na een 6-0 nederlaag in Welberg tegen de plaatselijke SC.

SC Welberg miste het kampioenschap in de 5e klas op een haar na. Met evenveel punten eindigden de Welbergenaren met UVV als koploper en in een onderlinge strijd moest bepaald worden wie kampioen zou worden. Uiteindelijk moesten er strafschoppen aan te pas komen waarin UVV aan het langste eind trok en zo Wellberg de tegenstander van DVVC zou worden in de nacompetitie. De thuisploeg was na het misgrijpen van het kampioenschap gebrand om een goed resultaat weg te zetten en werden bijgestaan door de vele toeschouwers in een sfeervolle omgeving.

Hoewel DVVC de eerste 20 minuten gelijkwaardig was aan de thuisploeg was het bij de eerste aanval van SC Welberg meteen raak. Na deze goal kon DVVC geen potten meer breken en mocht van geluk spreken dat er slechts een 1-0 ruststand op het scorebord stond. Met dit als eindstand had iedereen aan Dongenzijde willen tekenen maar in de gehele 2e helft kwam DVVC geheel niet meer in het stuk voor, zeker toen de thuisploeg in de 60e minuut de voorsprong verdubbelden. Koen Swanen had nog enigszins de spanning kunnen terug brengen. Jasmin Velagic bracht de aanvoerder in stelling echter zijn inzet werd uitstekend gekeerd door de thuisdoelman die hiermee al zijn werk in 90 minuten had verricht. In het laatste kwartier kon SC Welberg nog 4 maal scoren en verzekerde zich bijna van promotie. Uiteraard was na het laatste fluitsignaal het oranje legioen van Werlberg in dolle vreugde en kon alvast een voorproefje nemen op de promotie.

Maandag 25 mei, 2e Pinksterdag, zal de return gespeeld op sportpark Dongekant, Aanvang 14:30 uur