DVVC kan zich opmaken voor nacompetitie na winst op OMC

De laatste speeldag van de competitie moest op velerlei fronten de beslissingen brengen in de vierde klasse C. Ook voor DVVC was die laatste speelronde van groot belang voor het bereiken van de nacompetitie voor behoud in die 4e klasse. Bij winst op OMC zou het bereiken van de nacompetitie een feit zijn, bij een gelijkspel of verlies waren de groenwitten afhankelijk van de uitslag van naaste concurrent Dussense Boys. Omdat de technische staf er feitelijk van uit ging dat Dussense Boys die laatste wedstrijd zou gaan winnen, moest DVVC vol op de aanval gaan spelen tegen het bezoekende OMC uit Dordrecht.

In de beginfase was het bibberen voor de toeschouwers van de thuisploeg. Een terugspeelbal op keeper Jan-Willem Siemons werd door deze gemist vanwege een vervelende graspol doch gelukkig liep de bal naast het doel. Kort daarop een geweldige redding van Jan-Willem die zo zijn ploeg voor een vroege achterstand kon behoeden. Dit was niet het spelbeeld dat de vele aanhangers van de thuisploeg voor ogen hadden. DVVC herstelde zich en Osman Cemrek werd alleen op de OMC keeper afgestuurd. Zijn inzet miste echter kracht waardoor deze uitgelezen mogelijkheid verloren ging. In het verdere verloop ging DVVC meer op de helft van OMC spelen en probeerde kansen te forceren. Dat lukte diverse malen via o.a. Osman Cemrek en Mahmut Ozdemir, vooralsnog zonder resultaat.
Na een half uur dan toch de verdiende voorsprong voor DVVC. Maikel van Bragt werd de diepte ingestuurd en vanaf de achterlijn legde hij de bal keurig terug op Jasmin Velagic. Die aarzelde geen moment en haalde vernietigend uit: 1-0. Gesterkt door deze voorsprong ging DVVC door. Koen Swanen mikte in het zijnet. Jasmin Velagic, vandaag ijzersterk aan de bal, kreeg zijn momenten in de 36e en 37e minuut. Eerst vanaf de zestien meter lijn keurig en strak in de hoek en een minuut later via een gekruld schot in diezelfde hoek: 3-0 en een puntgave hattrick. Koen Swanen stelde kort voor rust Osman Cemrek nog in staat de score verder op te voeren doch ook ditmaal was zijn inzet te zwak.

Na de pauze ging OMC drukken om de thuisploeg te achterhalen en vele kansen werden door de voorwaartsen gecreëerd. Af en toe was er paniek in de achterhoede van DVVC waar Timo van der Veeken de geschorste Marc Gitz uitstekend verving. Het vizier stond gelukkig niet op scherp en ook door vaak tijdig in te grijpen werden tegentreffers voorkomen. Ook DVVC liet zich niet onbetuigd en wist vele malen gevaarlijk door te komen richting het vijandelijke doel. Slechts eenmaal, via Osman Cemrek, werd nog gescoord om zodoende de eindstand op 4-0 te bepalen.

Door de winst van DVVC zal in de nacompetitie aangetreden moeten worden tegen SC Welberg. DVVC gaat eerst op zondag 17 mei op bezoek in Welberg om vervolgens de thuiswedstrijd op Sportpark Dongekant af te werkend op 2e Pinksterdag, maandag 25 mei.

De nieuwe trainer/coach van DVVC voor volgend seizoen, Johan Dijkstra, was afgelopen zondag in Bosschenhoofd als spion voor DVVC aanwezig bij de beslissingswedstrijd tussen UVV’40 en SC Welberg om de mogelijke tegenstander te kunnen observeren en analyseren. Samen met de huidige coach Piet Gabriëls zullen ze een strijdplan moeten bedenken om deze pittige tegenstander over twee wedstrijden te kunnen verslaan. Lukt dit inderdaad, dan blijft DVVC behouden voor de 4e klasse.

De wedstrijd in Welberg staat dus gepland voor zondag 17 mei a.s., aanvang 14.30 uur. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark ’t Zandbaantje, Hoogstraat 17, 4651 XA Welberg.