’t Karrewiel Masters Darttoernooi 2015 op naar de finale

Foto:

Alweer voor de 16e keer wordt bij ’t Karrewiel het Masters Darttoernooi georganiseerd en nog altijd is het een uniek toernooi. Dit door de schitterende opzet, je moet hier een keer aan meegedaan hebben. Er doen er weer veel mee ook dit jaar, maar liefst 35 deelnemers.

De halve finales zijn gespeeld en we gaan naar de finale op dinsdag 19 mei. Na een spannend toernooi met 4 mooie halve finales zijn de finalisten bekend. In de verliezersronde zijn de gaan de volgende spelers naar de finale: Antoine Zanoni, Jeroen de Jong, Leo Lambooy en Jeffrey Siemons. Gerrit de Smit gaat als beste 3e mee als 5e man mee door. Regerend kampioen van de vorig jaar, Toon de laat werd in de halve finale uitgeschakeld. Wel wist hij de hoogste uitworp voor de verliezersronde op 140 te zetten. In de Winnaarsronde was het niet minder spannend. De eerste halve finale wisten Mark Bakx en John Genet zich vrij eenvoudig te plaatsen met respectievelijk 24 en 20 punten. Robin Huysmans werd derde met een puntentotaal van 17. Patrick Pruijssers en Dennis Hendrickx werden de dupe van al dat geweld en werden uitgeschakeld.

De tweede halve finale was een echte triller, de nummer 1 had welgeteld 5 puntjes meer dan de Ad Timmermans die met 14 punten 5e werd! De vierde plaats was met 15 punten voor B.s.e.i.d.r.e.n. topman Dennis van Strien. Hans de Jong gooide een uitstekende koppels, maar kwam net te kort in de singles. Darton Wiek Claassen wist daardoor de 2e plaats te bemachtigen, beide hadden 16 punten. De andere Darton uit het gezelschap, Mark Goos was de terechte poulewinnaar met 19 punten. Robin Huysmans gaat dus als beste 3e mee door naar de finale.

De teller staat momenteel op 28 X een 180 score, dat gaat dus bijna zeker de 30 van vorig jaar ruim overtreffen. Op dit moment zijn er 17 100+ uitworpen, Wiek Claassen staat boven aan met een 154 en Toon de Laat met 140 in de verliezersronde.
Zeker de moeite waard om dinsdag 19 mei te komen kijken naar de finale.
Gerrit en Lian de Smit.

Reacties