Geslaagde sleeppush clinic bij MHC Liberty

Foto:

Een belangrijk onderdeel van het hockeyspel is de strafcorner. Een techniek die daarvoor veel gebruikt wordt is de sleeppush. Deze techniek stond afgelopen zaterdag centraal bij de clinic van Mixed Hockey Club Liberty. Een groot aantal leden hadden zich opgegeven om zich te laten trainen door een team van sleepcorner experts.

De weersverwachtingen waren ’s ochtends nog niet zo goed maar het is toch de hele middag lekker weer geweest. Meer dan 70 leden begonnen de midddag met een centrale warming up om daarna in teams van 10 leden langs 8 stations te gaan waar de spelers delen van sleeppush konden leren en oefenen. Van 13:00 tot 16:00 zijn de deelnemers bezig geweest om deze lastige techniek te leren en vooral veel hockeyplezier met elkaar te hebben. En nu is het vooral heel, heel veel oefenen. Deze clinic is een gevolg van de groei van de MHC-Liberty. Niet alleen in kwantitatieve zin maar ook in kwalitatieve zin is Liberty aan het groeien.

sleep2

Op dit moment ligt er een beleidsplan waarmee er als club veel aandacht is voor hockeyplezier en hockeykwaliteit. MHC-Liberty is een club waar elk lid en vrijwilliger zich met plezier kan ontwikkelen. MHC-Liberty hoopt in de toekomst weer veel meer van dit soort clinics te organiseren en richt zich ook op het ontwikkelen van de trainers die dit kunnen gaan begeleiden. Zaterdag was in ieder geval een top middag met spelers van ieder niveau. En wellicht komt de nieuwe Maartje Paumen of Mink van der Weerden wel uit Dongen.

sleep3

Reacties