Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Biljartsport: driebanden-klein ‘t Vaartje:
Dongenaren doen het goed
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart worden inmiddels de wedstrijden gespeeld in de kwartfinale van het driebanden-klein toernooi. Ook deze week wisten weer diverse Dongenaren zich te plaatsen. Jos Hamers, Toon en Hans Verbunt en Embert Broekhoven plaatsten zich allemaal voor de halve finale. Embert verrichtte een huzarenstukje door in de laatste partij in de na-beurt een serie van vijf te maken. Hierdoor wist hij zich alsnog te plaatsen. Alleen de Dongenaren Arthur Snoeren, Henk Faro en Johan Nieuwenhuizen (beiden ’s Gravenmoer) werden uitgeschakeld.

Jan Leemans werd derde en heeft nog een kansje om als één van de beste derden door te gaan. Dit is afhankelijk van de laatste poule die aanstaande vrijdag 15 mei gespeeld wordt. Toon Verbunt speelde het meest boven de moyenne grens. Hij kwam uit op +37%. Broer Hans +17%, Theo Laros (Kaatsheuvel) +16% en Jos Hamers +15% speelden eveneens uitstekend, maar kwamen niet in de buurt van Toon. Ton van Oijen (Rijen) zette met 0,718 het beste algemene moyenne neer. De beste partij was met 1,285 weer voor Toon Verbunt. Naast de Dongenaren plaatsten ook Ton van Oijen, Huub Schlangen (Tilburg) en Theo Laros (Kaatsheuvel) zich voor de volgende ronde. De hoogste serie blijft in handen van Rini Netten (Dongen) met zes uit acht. Ook deze week worden er weer verschillende wedstrijden gespeeld.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Jos Brouwers Schilderwerken verliest
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Jos Brouwers met 18-30 van team de Eekhoorn. Het team bestaat uit Ad Faro, Jan Ligtenberg en Embert Broekhoven. Ad Faro kreeg ook maar 41 beurten. Hij maakte nog wel een fraaie serie van vijf. Door dit resultaat staat team Brouwers nu op de vijfde plaats.

Verlies voor ’t Vaartje
In Oosterhout verloor team ’t Vaartje met 28-23 van team de Eekhoorn. De enige winstpartij kwam op naam van kopman Leo Loonen. Leo had een geweldige start en had al acht caramboles in twee beurten. In 44 beurten was hij bij de finish. Hij finishte met het fraaie moyenne van 0.704. Hij maakte bovendien een prachtige serie van vijf. Piet Kamp kwam niet helemaal in zijn spel. Aan de meet kwam hij echter slechts vier caramboles te kort. Jan Smeekens kreeg geen schijn van kans. Hij kreeg maar 23 beurten. Hij had toen toch ook al vijftien caramboles. Hij kwam uit op het prima gemiddelde van 0.652. Toch moest hij het hoofd diep buigen. Door dit resultaat staat team ’t Vaartje nu zesde.

Aankondigingen

15-5: Jos Brouwers –‘t Vaartje
Op vrijdagdagavond 15 mei speelt team Jos Brouwers Schilderwerken in sportcafé ’t Vaartje tegen huisgenoot ’t Vaartje. Er is dus sprake van een heuse derby. Het belooft een interessante ontmoeting te worden. Team Brouwers staat vijfde en team ’t Vaartje zesde. Team Jo Brouwers bestaat uit: Ad Faro, Jan Ligtenberg en Embert Broekhoven. Team ’t Vaartje bestaat uit Leo Loonen, Piet Kamp en Jan Smeekens. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

19-5: Jos Brouwers thuis
Op dinsdagavond 19 mei treedt team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen in sportcafé ’t Vaartje aan tegen koploper team DKM uit Oosterhout. Ook deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen