Voorbeschouwing OSS 20 – VV Dongen

Foto:

Wie gaat er kampioen worden in de Hoofdklasse B? Dat is op dit moment de grote vraag die tot en met zondag 10 mei de volgers bezig gaat houden.TEC heeft de beste kansen maar dan moet er wel worden gewonnen bij het uitgespeelde Blauw-Geel 38. VV Gemert volgt op 1 punt en reist af naar het gedegradeerde De Valk en VV Dongen staat 3e met een achterstand van 2 punten op koploper TEC.

Laten we er vanuit gaan dat VV Gemert van De Valk gaat winnen, dan komt de ploeg van Bert Ruisch op 52 punten. Spelen Blauw-Geel en TEC gelijk dan is Gemert de kampioen.
Gezien de vorm bij TEC zou je bijna denken dat ze het niet uit handen gaan geven. Ze winnen al zes keer op rij en gezien de kwaliteiten binnen de Tielse selectie zou het niemand verbazen of zeer doen wanneer zij de plaats in de Topklasse innemen. Prima toch! Tenslotte spelen er bijna geen Tielse jongens in het professionele team en staat het budget niet in verhouding tot de meeste ploegen in de Hoofdklasse B. Andere ambities en een andere perceptie van de invulling “amateurvoetbal”. Ik heb er geen problemen mee wanneer verenigingen daarvoor kiezen, maar mij lijkt het dat continuïteit meer past bij het tijdsbeeld waarin we leven. Dit schrijf ik op persoonlijke titel.

Maar goed, Gemert zou dus ook zomaar kunnen promoveren. Of men daar in Gemert zo blij mee is valt te betwijfelen. Na de wedstrijd Gemert – VV Dongen sprak ik met een groep supporters en die vertelden me dat het jaartje Topklasse ( 2012 -2013) ronduit vervelend was. Maar liefst negentien keer gingen ze de bietenbrug op en Sportpark Molenbroek werd slecht bezocht waar normaal gesproken 1000 man langs de kant staat. Sportief gezien wil elke speler en trainer (inclusief staf) kampioen worden en zo is dat ook bij VV Dongen of Gemert. Laatst schreef ik dat de consequentie van een eventuele promotie pas na een sportief succes bekeken moet worden, want als vereniging en als speler wil je het hoogst haalbare. Dat geldt nog steeds.

Echter kan je jezelf ook de vraag stellen of je als vereniging deze consequentie wilt pakken? Natuurlijk is er overal een oplossing voor te vinden en kan er met kunst- en vliegwerk wel iets verzonnen worden om de problemen op te lossen. Maar zijn we dan nog wel structureel bezig met het verwezenlijken en uitvoeren van het huidige beleid? We zijn en blijven een prestatieve vereniging die gestaag groeit en de daarbij behorende successen omarmt en viert. Met gepaste middelen en met een breed gedragen sponsoring weet VV Dongen zich te handhaven en mee te doen op het niveau waar het NU thuishoort.

Met een zeer goed gefaciliteerde jeugdopleiding kan de club zich verder opmaken voor de toekomst. Bekijk de fantastische resultaten die er in deze afdeling worden behaald. De A1 speel 3e divisie landelijk en gaat meedoen in de nacompetitie. De B1 dat volgend seizoen ook landelijk gaat spelen en zo ook de C1. De D1 speelt al 2e divisie. Dit zijn de pijlers waarop de club kan bouwen en aan de bestuurstafel zullen de plannen voor de toekomst zich blijven ontvouwen. Volgens mij geen betere basis !

Nog geen tien jaar geleden speelde VV Dongen 2e Klaase en kijk waar de club zich naartoe heeft ontwikkeld. Vooralsnog is er genoeg aanwas van nieuwe talenten en niet iedereen zal het hoogste gaan halen, maar juist om door het clubgevoel in stand te houden en om deze uit te dragen is het voor de Dongense jeugd een uitdaging om op een zondagmiddag om 14.30 voor een vol sportpark in het Geel-Blauw af te trappen.

VV Dongen en Topklasse? Ik hoop het zeker, maar laten we dan allemaal er de schouders onder blijven zetten en juist breed met elkaar blijven samenwerken en communiceren. Dat is wat VV Dongen de laatste 10 jaar met vallen en opstaan heeft gedaan en dat is waar we nu de vruchten van plukken. Niet op de lauweren gaan rusten maar genieten van het moment en doorpakken.

Zondag gaan we nog een keer genieten van De Kanaries. Het zal tevens de laatste wedstrijd zijn van een groot Dongens talent. Robert Mutzers is dit seizoen al goed voor 20 doelpunten en speelt volgend seizoen bij Topklasser de Treffers uit Groesbeek. Afgelopen zondag werd Robert terecht geëerd voor zijn fantastische resultaten en inzet en hoe mooi is het om met zijn allen hem nog een keer te zien excelleren in het tenue van VV Dongen.

OSS 20 – VV Dongen begint om 14.30. De bus naar Oss zal uiterlijk 12.00 uur vertrekken. Zorg dat u op tijd bent.

Tekst: Frank van Heteren

Reacties