VV Dongen geeft publiek een 4-1 winst

Na speelronde 25 zijn er nog maar 3 titelkandidaten. UDI 19 verloor verrassend de thuiswedstrijd tegen OSS 20 met 2-3 en verkeek daarmee de kans op de titel. Na de 4-1 gewonnen wedstrijd tegen De Valk komt VV Dongen op de 3e plaats en met 48 punten is dat het beste resultaat tot nu toe in de Hoofdklasse behaald. De stand voor de laatste wedstrijd is als volgt: TEC op 50 punten, Gemert op 49 en VV Dongen dus op 48. Volgende week speelt VV Dongen tegen OSS 20, Gemert tegen AWC en TEC uit tegen Blauw-Geel.

De wedstrijd tegen De Valk was er een met twee gezichten. Allerminst hoogstaand en in een laag tempo tastten de ploegen elkaar af en zochten vaak stilstaand de aanval. Tot aan de 24e minuut was er weinig te beleven terwijl De Valk wist dat ze bij een gelijkspel of nederlaag zouden degraderen. De ploeg uit Valkenswaard zocht regelmatig de aanval en groef zich niet in maar het verschil in kwaliteit was te groot en VV Dongen kon zelfs op halve kracht standhouden. De vierde corner bracht het succes voor VV Dongen. Man-of-the-match Revy Rosalia kopte een goed ingesneden corner van Remon Koenen snoeihard bij de eerste paal binnen. (1-0). Daarna gebeurde er eigenlijk niets meer en de supporters snakten naar de rust.

Meteen na de aftrap was het raak. Een afgeslagen bal in de verdediging van VV Dongen werd opgepikt door de ingevallen Rick Mulder. Hij verlengde naar de lopende Remon Koenen die Robert Mutzers direct in positie zette. Mutzers rondde in een een-op-een situatie met keeper Cas Peters beheerst af en in de 46e minuut was de wedstrijd gespeeld (2-0). Helaas voor de afscheidsnemende Mutzers moest hij zich laten vervangen door Sander de Bont. De topscoorder van VV Dongen moest eraf met een dijbeenblessure.

VV Dongen wilde de supporters geven waar ze voor gekomen weren, namelijk doelpunten. Die kwamen er nog en de mooiste van de middag werd gemaakt door aanvoerder Revy Rosalia. Na een overtreding op de Bont mocht Rosalia aanleggen voor een directe vrije trap. In de 66e minuut en op zo’n 20 meter van het doel schoot hij de bal over de muur van De Valk. Keeper Peters stond erbij en keek ernaar. Hoogtepunt van de wedstrijd (3-0).

In de 70e en 71e minuut combineerde VV Dongen zijn tegenstander van de mat en bij een aanname van de Bont in het strafschopgebied werd hij onreglementair gehinderd. Scheidsrechter Wesdorp wees naar de stip. Penaltykiller Paul van Zon schoot onberispelijk binnen en zette daarmee de stand op 4-0.

VV Dongen had daarna nog kansen om de score uit te breiden. Invaller Lucas Barbosa Brito kwam een aantal malen goed door aan de linkerkant, zo ook Remon Koenen aan de rechterkant maar helaas voor het publiek viel nummer 5 niet. Het was De Valk die het slotakkoord voor zijn rekening nam. Invaller Tim Keijzer scoorde vanaf 25 meter een fantastische goal en redde daarmee de eer voor Valkenswaard. Zij zullen volgend seizoen gaan spelen in de 1e klasse en VV Dongen mag volgende week hopen op een wonder. Desalniettemin werd het publiek bedankt voor hun steun en nam VV Dongen afscheid van het talent Robert Mutzers die volgend seizoen zijn kunsten gaat etaleren bij Topklasser de Treffers.

Volgende week dus de laatste wedstrijd van een enerverend seizoen. Tegen OSS 20 mag VV Dongen laten zien dat het een uitstekend seizoen heeft gedraaid, waar euforie werd afgewisseld met zware depressies. Dat is voetbal en daarom zou het fantastisch zijn wanneer de laatste wedstrijd van het seizoen wordt omlijst met de echte aanhang namelijk, die van VV Dongen. Aanvang: 14.30 uur