VV Dongen A2 kampioen in zinderend slot

Uit bij Viola te Alphen kan Dongen A2 kampioen worden. Na een hele goede 40 minuten staat het 0-1, maar wordt gerust met 1-1. Dus nog spannend tegen de nummer drie. Echter als na 97 minuten het eindsignaal klinkt laat het scorebord 1-3 zien: Dongen A2 is kampioen in de tweede klasse!

Dongen heerst in de eerste helft. En staat het 0-1 na een strakke en scherpe voorzet van Jimmy op Niels die bij de tweede paal binnenschiet. De verdediging onder aanvoering van Rick met Daan, Jasper en Thije houden de bal goed van de goal zodat Tom niet in actie hoeft te komen. In die fase houdt Janno prima de goede spelverdeler van Viola uit de wedstrijd. Maar kort voor rust lijkt Dongen even te verslappen en valt een bal uit een vrije trap kort voor het doel en wordt van dichtbij tussen veel benen zomaar binnengetikt: 1-1.

Na de rust gaat Viola voor meer. En al snel een kans die keeper Tom goed pareert. En met veel energie geeft Viola druk op Dongen. In die fase komt Dongen niet echt aan mooi samenspel toe. Het duurt even voordat Dongen weer meer aan voetbal toekomt. En Viola is vooral gevaarlijk uit stilstaande situaties. Dan komt ook de laatste man van Viola mee op die tot de betere koppers behoort. Dit geeft wel gevaar maar onze sterke kopper Rick laat zich niet verrassen. En keeper Tom is alert en komt enkele malen goed uit. En als spits Rik de bal goed diep gespeeld krijgt, kan hij door op de keeper, die stopt de bal en de man, de bal rolt langzaam richting doel en de snelle Jimmy kan binnenschieten voor de 1-2.
In blessuretijd komt zelfs de keeper van Viola mee naar voren bij een vrije trap. Echter de counter van Dongen gaat hard ver en hoog via drie schijven en Tom vd Hor ziet zijn schot van ver binnenstuiteren voor de 1-3. In de 94e minuut nog een snoeiharde bal op de paal.

En met alle 14 spelers aanwezig. Jammer dat Martijn geblesseerd voor aanvang af moest haken. Maar het kampioenschap is binnen.
De degelijke verdediging met keeper Tom van Strien, rechtsback Jasper en linksback Daan, laatste man Martijn en de voorstoppers Rick (vandaag laatste man en aanvoerder), Bram en Thije hebben slechts 20 doelpunten doorgelaten. Een technisch middenveld met Ron, Janno en Bas en een goede voorhoede met spits Rik van Opstal, de snelle Jimmy en de fanatieke Niels, aangevuld met Tom van de Hor die ook meermalig met de A1 meemocht. Samen goed voor 90 doelpunten in 22 wedstrijden.