DVVC-MC1 gehuldigd door loco-burgemeester Piet Panis

Foto:

Als afsluiting van een fantastisch najaarsseizoen waarbij de MC1-meiden voor 2e jaar op rij, ongeslagen, kampioen werden was er zaterdag 25 april, een mooie verrassing voor ze. De ouder-dochter wedstrijd, die deze zaterdag als afsluiting werd gespeeld, werd door niemand minder dan de Loco-Burgemeester / Wethouder van Sportzaken de heer Piet Panis afgefloten.

Een mooie speech waarbij de wethouder zijn feiten goed kende: C-team voor 2e maal kampioen en de helft van de meiden zelfs voor de 3e maal kampioen, achter elkaar, dat is zeker een wapenfeit om trots op te zijn. Een zeer bijzondere gelegenheid waarvoor de Wethouder graag tijd vrij maakte in zijn agenda.

Cadeautje van de Gemeente Dongen
Vanuit de Gemeente was er ook nog een lekker cadeautje: Waardebonnen om straks met zijn allen ijsjes bij Smaak te gaan halen. Dat werd met heel veel enthousiasme ontvangen. En dan daarna door zo’n belangrijk politicus persoonlijk gefeliciteerd worden en de winnaarsmedaille omgehangen krijgen, whauw dat maakt toch wel indruk. Zoiets maak je niet iederedag mee. Partijgenoot van Piet Panis én ouwe getrouwe bij DVVC Carla van Delft reikte de bloemen uit. Daarna nog een fotomomentje en het eerste deel van de huldiging zat erop. Na zo’n wedstrijd heb je natuurlijk een reuzen honger en is het tijd voor frietjes met drinken.

Rondrit met bordesfoto
In de tussentijd wordt het andere deel van het feest voorbereid. Lijn 9, De AlpenExpress, wordt opgehaald en versierd met groene slingers, ballonnen en een kampioensdoek.
De tegenpartij van de gespeelde wedstrijd (de ouders) en andere fans vormen een erehaag en onder een stortregen van confetti gaan de kampioenen naar Lijn 9. De rondrit door Dongen begint. De meiden zwaaien, dansen, springen en zingen naar de voorbijgangers en menig automobilist toetert terug. Bij het Gemeentehuis wordt een stop gemaakt en alle dames, met trainers en coaches, verschijnen op het bordes. Het is een mooi gezicht, een en al uitbundigheid en feestvreugde.

dvvc2643

Gepersonaliseerde voetbaltaart
Bij terugkomst bij DVVC wacht nog een verrassing. Een moeder van een speelster heeft voor een echte voetbaltaart gezorgd. Op de veldrand staan alle shirts met de namen van de speelsters en een mooie ronde bal ligt op de middenstip. Fantastisch, de meiden zijn onder de indruk. Veel persoonlijke aandacht voor alle leden van dit team, want voetballen: Dat doe je samen. Dit MC1 team heeft zijn (of is het in dit geval HAAR?) motto waargemaakt: Een team – Een doel : Kampioen! Gefeliciteerd meiden, TOP gedaan.
MC1 feliciteert tevens MD1 die vandaag, zaterdag 25april, óók hun 2e kampioenschap op rij hebben binnengehaald. Gefeliciteerd dames.

dvvc2642

 

Wie zegt dat voetbal niet voor meisjes is?! DVVC-meisjesteams bewijzen het tegendeel! Dus meiden: KOM OP, KOM VOETBALLEN! Iedereen vanaf 4jaar t/m 18jaar is tot en met 28mei van harte welkom om mee te komen trainen. Voor exacte trainingstijden kijk op www.dvvc.nl (neem tijdens de komende meivakantie even contact op om zeker te zijn of de tijden evt. niet gewijzigde zijn!) Tot ziens op de sportvelden aan Sportpark Dongekant – Sportlaan 4 – Dongen

Tekst: C. vd Linden – Foto’s: Carlinde Photo’s & More

Reacties