Voorbeschouwing VV Dongen – UDI 19

Foto:

Met nog maar drie wedstrijden te gaan in de Hoofdklasse B lijkt het erop alsof er niemand kampioen wil worden. Gemert, toch vooraf de gedoodverfde kandidaat voor de titel verloor twee keer achter elkaar. Op eigen veld nog wel waar het team van Bert Ruisch onverslaanbaar leek. Het zou een waarschuwing mogen zijn voor VV Dongen dat al sinds erg lange tijd niemand met de winst zag weglopen.

Maar in de strijd om de titel en nog maar zo kort voor het einde van het seizoen zou zo’n gegeven wel eens in het nadeel kunnen gaan werken. Gezien de wedstrijden tegen DOSKO en vorige week tegen AWC is het aan de ploeg van Timmers om uit een ander vaatje te gaan tappen. Voetballend was het de laatste weken niet erg sterk en zeker niet kampioenwaardig. Maar goed, VV Dongen staat wel bovenaan en dat is een prestatie van formaat en ook ongekend gezien de kwaliteit van o.a. TEC dat VV Dongen op de hielen zit.

UDI 19 is de nummer 3 en staat op slechts 2 punten van de koploper. Zij begonnen het seizoen met een nederlaag tegen VV Dongen en speelden een hele periode rondom plaats 5 en 7. Nu de koplopers de laatste weken punten morsten en UDI 19 in de winning mood raakte klopt de ploeg van trainer Bas Gosgens opeens ook op de deur. Dan moeten ze wel winnen van VV Dongen en zal TEC ook punten moeten gaan verliezen. Zover is het nog niet maar het zijn wel gegevens die vooraf aan deze topper meegenomen moeten worden.

VV Dongen daarentegen heeft alles in eigen hand en kan nu al terugzien op een meer dan fantastisch seizoen. Daar is niet mee gezegd dat het daarmee klaar is. Integendeel, want een voetballer krijgt maar weinig kansen in zijn carrière om kampioen te worden. Laat staan in de Hoofdklasse waar VV Dongen voor het vijfde jaar bivakkeert. Met eigen jongens en een minimaal budget t.o.v. de grote clubs binnen deze klasse slaagt VV Dongen er elk jaar weer in om het eigen publiek te vermaken. Het kan dan ook niet anders dat Sportpark de Biezen aanstaande zondag tot de nok toe gevuld is met dorpsgenoten. VV Dongen is ‘hot’ en dat is niet alleen te danken aan de prestaties van het eerste team. Kijk naar de jeugdafdeling waar de A1, B1 en C1 meedraaien in de bovenste regionen en waar zelfs kampioenschappen op de loer liggen. Kijk naar het belofteteam, VV Dongen 2 dat na jaren spelen in de reserve Hoofdklasse het kampioenschap binnenhaalt. Hoger kan een tweede team niet spelen. Het zijn ook die gegevens die meegenomen mogen worden naar de wedstrijd van zondag tegen UDI 19. In Dongen win je en verlies je samen. Dat zit goed geborgd in de vereniging, dat is wat VV Dongen al jaren zo mooi maakt.

Wanner de 11 uitverkorenen zondag UDI 19 gaan bestrijden mogen ze weten dat ze de vertegenwoordigers zijn van deze fantastische club en ambassadeurs zijn van het mooie plaatsje Dongen. Zij zullen ongeacht het resultaat op de steun van deze mensen mogen blijven rekenen, want de trots is groot.

De wedstrijd van zondag is er dus zo een waar het gaat om de keiharde pegels ! Twee uitermate aan elkaar gewaagde teams. UDI 19 met Sam Wassenberg, Tim Wolf, Bart van Schijndel. Het zijn gasten die een wedstrijd zomaar kunnen beslissen. Daartegenover het sterke Dongense collectief o.l.v. aanjager Revy Rosalia. Zijn rol binnen het jonge team is cruciaal. Mede door zijn ervaring en zijn charme weet hij zijn jongens tot op het bot te motiveren. Een ware aanvoerder en wat dat betreft mag hij als voorbeeld worden genoemd voor elke voetballer. De leden en het publiek van VV Dongen gunnen deze strijder een kroon op zijn harde werken. Hopelijk straalt zijn positivisme over op zijn teamgenoten.

U wordt allen van harte uitgenodigd om dit spektakel mee te gaan maken. Maar er zijn meer activiteiten op Sportpark de Biezen. Om 11.30 uur spelen de Kampioenen van VV Dongen 2 tegen DESK. Sowieso een mooie opmaat naar de wedstrijd van 14.30 uur, want deze jongens verdienen even alle eer en aandacht na het behalen van deze prachtige titel. Zo doen we dat bij VV Dongen !
Komt allen en laat je horen !!!

Tekst: Frank van Heteren

Reacties