VV Dongen terug aan kop

Foto:

Wederom liet koploper Gemert de punten liggen. Nu profiteerde VV Dongen wel en pakte na de monsterzege op AWC de koppositie in de Hoofdklasse B. Zondag 26 april komt UDI 19 naar Dongen. De Udenaren staan op de derde plaats en hebben slechts twee punten achterstand. Met nog drie wedstrijden te gaan is de stand als volgt: VV Dongen 23-45, TEC 23-44, UDI 19 23-43, Gemert 23-43 en Blauw-Geel 23-42.

VV Dongen had het niet echt moeilijk in Wijchen. Degradant AWC keert na een jaartje Hoofdklasse terug naar de 1e klasse. Al na 6 minuten was de wedstrijd beslist. In de 4e minuut scoorde Revy Rosalia uit een korte corner van Remon Koenen. Laatstgenoemde scoorde de 2-0 nadat Robert Mutzers zijn tegenstander liet staan en een perfecte voorzet afleverde. Koenen en de Bont verdrongen zich samen om de bal binnen te koppen. Geen vuiltje aan de lucht en VV Dongen kon gaan werken aan het doelsaldo. Tot aan de 40e minuut viel er weinig te beleven totdat Sander de Bont een rare actie in het strafschopgebied maakte. “Ja, heel dom van me. Ik keek naar de tegenstander en naar de bal. Op onverklaarbare wijze raakte ik hem en veroorzaakte de strafschop. Die gele kaart baal ik nog het meest van, want nu mis ik de wedstrijd tegen UDI.” Lennart Nieuwenhuis scoorde beheerst en bracht e stand terug naar 1-2. Op slag van rust bracht VV Dongen de marge terug naar twee doelpunten. Ook hier werd een strafschop gegeven door scheidsrechter Tempelaar. De doorgebroken Mutzers werd onreglementair gevloerd en AWC-er Eeuwijk mocht het veld verlaten. De pingel werd onberispelijk door Paul van Zon binnengeschoten (1-3).

Na rust ging VV Dongen voortvarend van start en pas in de 60e minuut scoorde Robert Mutzers de 1-4 na goed voorbereidend werk van Remon Koenen. Hierna leek het of VV Dongen de concentratie verloor en werd het spel rommelig. De tien man van AWC streden voor wat het waard was en kwamen terug tot 3-4. De 2-4 viel uit een corner. Joost Loeffen kreeg de bal plots voor zijn voeten en drukte beheerst af. De 3-4 kwam uit het niets. Een bal door het centrum van VV Dongen werd door alles en iedereen gemist. Doelman Kools was te laat uit en Twan Franken schoot de bal in een leeg doel. Dit speelde zich af in de 77e minuut. VV Dongen rechtte de rug en o.l.v. aanvoerder Rosalia werd de score opgevoerd. Eerst door een kopbal van Rosalia na een voorzet van Mutzers (3-5). Daarna het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Trainer Ron Timmers verving Mutzers voor Djordi Smout. De speler van VV Dongen 2 was ’s morgens kampioen geworden met zijn elftal. Timmers sprak hem voor zijn wissel aan en zei tegen hem dat hij er maar een paar in moest leggen. Het publiek motiveerde de kampioen ook nog en vroegen hem de “Ronaldo beweging” te maken als hij zou scoren. Met een grote glimlach liep Smout de mat op en rende richting 16-meter gebied. De afvallende bal vanuit een corner kwam in zijn buurt. Hij pakte de bal op en schoot vanaf buiten het 16-metergebied de bal snoeihard in de rechterhoek. Binnen 7 seconden kon Smout het VV Dongen publiek laten genieten van de “Ronaldo beweging”. Iedereen stond op de banken voor dit pareltje (3-6). Het slotakkoord was voor Remon Koenen die een voorzet van Paul van Zon goed inschatte en de bal bij de tweede paal binnenschoot. Arbiter Tempelaar floot daarna direct af.

VV Dongen had gedaan wat het moest doen. De spanning in de top van het klassement is groot en zondag 26 april zal het verhaal zijn vervolg krijgen. Tegenstander UDI 19 zal zwaar bewapend ten tonele verschijnen op Sportpark de Biezen. Beide teams hebben niets aan een gelijkspel De verwachting is dat het een spektakel gaat worden. Aanvang 14.30 uur

Reacties