Verslag 1e bootconcours H.S.V. de Ruischvoorn

Foto:

Zondag 19 april waren er 10 vissers bereid om als duo in een bootje te gaan vissen. Zoals ieder jaar vertrekt men vanuit de haven in Hank, rond de klok van 08.00 uur met de aldaar gehuurde visboten of met eigen boten om een wedstrijd te vissen tot de klok van 15.00 uur. Men mag in de Biesbosch gaan liggen waar men wil in een, van te voren, afgesproken gebied. Het weer werkte redelijk goed me, want het was een zonnige dag. Ook het toeristenseizoen is weer begonnen, want er werd regelmatig gevaren met boten, de ene al groter dan de andere en rederij de Zilvermeeuw begon ook zijn rondes te varen. En als de klok de stand van 15.00 uur heeft bereikt stopt men met vissen, om de gevangen vis te wegen en deze op de weeglijsten te noteren. Daarna gaat men terug naar de haven om de weeglijsten in het café aan de haven uit te werken, om de uitslag te bepalen.

In iedere boot werd er vis gevangen, de een wat meer, de ander wat minder, maar het was een gezellige dag en daar gaat het tenslotte om.

De uitslag ziet er als volgt uit;

1 Leo Akkermans 41.000 gram
Jos Emmen

2 Broer Oomens 39.000 gram
Ad van Zelst

3 Jan Trommelen 30.500 gram
Wil Maas

4 Henk Bakx 22.000 gram
Wim de Vos

5 Ferry Biemans 12.500 gram
Wally v Vught

De volgende wedstrijd is de 1e clubwedstrijd in de Donge bij ’s Gravenmoer Inschrijven aan de waterkant tot 7.15 uur. Er wordt gevist van 8.30 tot 11.30 uur. Met de vaste hengel.

 

Reacties