Olympia’60 wint belangrijke wedstrijd tegen TVC/Breda

Zaterdag stond de sleutelwedstrijd op het programma voor Olympia’60 tegen naaste belager TVC/Breda. De Olympia trein denderde door en stopte ook niet op station Breda. Na een 3-2 overwinning is Olympia vrijwel zeker van tenminste nacompetitie voor promotie maar misschien zit er nog wel meer in het vat…

Iedere thuiswedstrijd wordt het door sponsoren mogelijk gemaakt voor Olympia 1 om te gaan lunchen voor de wedstrijd bij cafe zaal Aurora. De verse soep van uitbater Geert is inmiddels uitgegroeid tot een onmisbaar begrip. Bijgeloof of niet, de punten komen door de soep volgens sommigen..

TVC/Breda begon de wedstrijd tegen Olympia met een achterstand van 4 punten en hijgde dus aardig in de nek van de rood witten waardoor het een must was om de punten in eigen huis te houden. Elroy Vereggen begon door een lichte blessure op de bank waardoor Bas Leemans startte binnen de lijnen. De jonge leidsman Hupkes floot voor het begin en Olympia probeerde van begin af aan druk te zetten op de fysiek sterke ploeg uit Breda. Het was dan ook Bas Leemans die de eerste kans kreeg maar hij speelde op weg naar de keeper helaas de bal iets te ver voor zich uit.

Nog geen minuut later was het wel raak voor Olympia. Raymon Damen onderstreepte zijn fantastische vorm van dit seizoen met een fraai doelpunt en zette Crispijn in vuur en vlam. Helaas voor Olympia stond de teller in de 11e minuut alweer op 1-1 doordat een corner werd verlengd en ingetikt door Hassan al Morabit. Olympia was niet onder de indruk en zocht opnieuw de aanval op. Na een klein kwartier spelen werd een harde pegel uit een vrije trap van Nick van Wanrooij uit de hoek gedoken door de TVC keeper.

Het spel schommelde wat op en neer en resulteerde in kleine kansjes aan beide zijden. Na een half uur moest aanvoerder en één van de uitblinkers Pepijn Laurijsen corrigerend ingrijpen door een bal van de doellijn te koppen. Even daarna volgde er een vrije trap vanaf de zijkant die zoals altijd werd ingebracht door linksback Patrick van Engelen. Na een kleine strubbeling in de 16 was het Nick van Wanrooij die de bal net over het doel schoot. Met een gelijke stand werd de kleedkamer opgezocht en maakte beide teams zich op voor het tweede bedrijf.

De tweede helft was nog niet koud begonnen of Nick van Wanrooij kopte uit een klutsbal onfortuinlijk op de lat. Hierop volgend scoorde TVC de 1-2 maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Toch kwam TVC vlak hierna op voorsprong. De anders altijd alerte laatste man van Olympia Maarten van de Broek zag TVC-er Johan Rijndorp uit zijn rug weglopen en Rijndorp schoof subtiel de 1-2 in het netje. Een tegenvaller voor Olympia maar het geloof op een goede afloop bleef bestaan.

Olympia kreeg het betere van het spel en ging op jacht naar de gelijkmaker. Elroy Vereggen kwam binnen de lijnen voor de moegestreden Bas Leemans. Met nog 20 minuten op de klok bereikte Nick van Wanrooij met een geslepen pass Raymon Damen die geen fout maakte en zijn 15e van het seizoen en tweede van de middag binnen knalde. Olympia kwam hiermee op gelijk hoogte maar wilde meer. Bryan Weistra die weer een puike wedstrijd voetbalde en met zijn snelheid de TVC verdediging tot wanhoop bracht, snelde langs de zijlijn en bereikte Nick van Wanrooij die zijn schot vervolgens net naast het doel zag gaan. Met nog 13 minuten te gaan haalde Pepijn Laurijsen hard uit richting vijandelijk doel. De bal werd met de hand geraakt en de scheidsrechter was resoluut en legde de bal op de stip. TVC was het hier niet mee eens, het was ook wel ietwat ongelukkig maar hands is hands dus de beslissing was terecht. Nick van Wanrooij, dodelijk als altijd veegde de bal snoeihard achter de TVC doelman en bracht Crispijn opnieuw in extase.

Met de 3-2 voorsprong in de tas was het zaak om slim uit te voetballen en geen kansen meer weg te geven. Raymon Damen werd vervangen door de sluwe Gertjan Klijs die altijd wat extra’s brengt binnen de rood witte brigade. Met wat artistieke hoogstandjes en een snoeiharde vrije trap op vijandelijk doel tekende Klijs persoonlijk voor het slotoffensief. Er werd niet meer gescoord en Olympia blijft ook na 11 thuiswedstrijden ongeslagen op eigen terrein!

Volgende week staat voor Olympia’60 de wedstrijd van het seizoen op het programma. Dan reist het af naar Teteringen waar het als runner-up de degens zal kruisen met koploper DIA. DIA staat 5 punten los van Olympia en is bij winst kampioen. Bij winst van Olympia nadert de ploeg van Arne Koeman DIA tot op 2 punten met nog 2 wedstrijden op het programma en wordt het slot nog uitermate spannend. Onze hoofdmacht hoopt uiteraard op een grote steun van supporters bij deze aporteose van de competitie. Aanvang van de kampioensclash in Teteringen is 14.30 uur.

Foto’s:  Paul Jespers fotografie (zie fotoserie boven)