VV Dongen Dames 1 op weg naar kampioenschap met 100ste doelpunt

Op zondag 12 april gaat het eerste dames elftal op weg naar Tilburg voor de wedstrijd tegen ’t Zand VR3. De eerste kans is voor Dongen, Marianne Jespers wordt onderuitgehaald buiten de 16 meter, maar Rebecca Bliekendaal weet de vrije trap niet te verzilveren. ’t Zand weet ook een kans te creëren, deze verdwijnt voor het doel langs. Ook een kopbal van Judith de Kruijf uit een corner van Rebecca treft geen doel.

Dongen blijft aanvallen en weet eindelijk in de 25ste minuut de score te openen, Rebecca weet een diepe opstuitende bal over de keepster heen te koppen 0-1. En 3 minuten later mag ze het 100ste doelpunt in de competitie op haar naam zetten 0-2. In de 36ste minuut wordt een mooie combinatie van achter uit opgezet en schiet Samara Couwenberg de bal schitterend in op aangeven van Marianne. Voor rust krijgt ’t Zand nog een vrije trap, die ze knap in weten te schieten 1-3.

Terug uit de kleedkamers zijn beide teams zoekende, maar Betty Siemons weet na tien minuten te scoren uit een vrije trap van Rebecca 1-4. Dongen krijgt nog kansen, maar alleen ’t Zand weet de resteren minuten in de 2de helft nog te scoren en de stand op 2-4 te bepalen. Ondanks een mindere wedstrijd van de dames gaan de punten toch weer mee naar Dongen en wordt Soraya Westerhuis verkozen tot Woman of the Match.

Aangezien Blauw-Wit uit De Moer donderdag 16 april een knappe overwinning behaalde op concurrent ODC uit Boxtel kunnen de dames van VV Dongen zondag 26 april het KAMPIOENSCHAP binnen halen, deze wedstrijd wordt om 10.00 uur gespeeld tegen Nemelaer VR2 in Haaren