Voorbeschouwing AWC-Dongen

Foto:

Het gaat er heet aan toe in de Hoofdklasse B. Nog geen paar weken geleden waren er eigenlijk maar 3 ploegen die aanspraak maakte op het kampioenschap. VV Dongen, Gemert en Blauw-Geel 38. Alledrie lieten flinke steken vallen onderweg en de concurrentie, onder aanvoering van TEC roken bloed.

Samen met UDI 19 en OSS 20 heeft de ploeg uit Tiel nadrukkelijk op de poort van het kampioenschap geklopt. Vooralsnog doen zij het met OSS 20 erg goed de laatste weken. Ook UDI 19 loopt aardig in op de vermeende koplopers. Derhalve is er nu een stand waar ze in de Eredivisie van zouden dromen. Lees even mee: Gemert op 43 punten, VV Dongen op 42. Dan TEC op 41, gevolgd door UDI 19 op 40. Om het nog spannender te maken volgen OSS 20 en Blauw-Geel 38 op 39 punten. Vier hele punten tussen de nummer 1 en de nummer 6. Schiet mij maar lek !!

Een scenario dat niemand had kunnen bedenken en met nog maar 4 duels te gaan zou een bookmaker goede zaken kunnen doen. Ik ben erg nieuwsgierig wie de volgers als de Kampioen zien ! In de wandelgangen wordt veel gesproken over TEC. Zeker na de bekerwinst op UNA (0-3) zal het vertrouwen in Tiel alleen maar toenemen. Zij hebben een relatief makkelijk programma ( hoewel het woord ‘makkelijk’ niet uit de context gehaald mag worden t.o.v. de tegenstanders). Zij treffen wat lager geklasseerden en moeten het in de laatste wedstrijd opnemen tegen Blauw-Geel 38. Gemert speelt aanstaande zaterdag tegen UDI 19. Een duel om naar uit te kijken. Ik kan nog wel verder uitwijden over kandidaten of verder speculeren, we weten er niets van !

Onze eigen jongens gaven afgelopen zondag niet thuis. Het was de eerste thuiswedstrijd waarbij het publiek een keertje mopperend naar de kantine of naar huis ging. Terechte kritieken, uiteraard, maar gezien de conduitestaat van het team in thuiswedstrijden hebben we gelukkig nog niets te klagen gehad op Sportpark de Biezen. Was het een slippertje of is er structureel iets gaande? Dit zouden we ons ook af kunnen vragen. Niet dat ik een vuurtje wil opstoken, maar ik vond de ploeg wat vermoeid overkomen en ik kon de grote lijn niet ontdekken. Ron Timmers verweet zijn team dat ze het gras niet hadden opgegeten en stelde de rol van de “gierige” profclubs ter discussie. In deze fase van het seizoen dient de focus te liggen op de komende wedstrijd zeker als er een kampioenschap op het spel staat. Timmers zei het nog afgelopen zondag: “Als je met VV Dongen ooit een kans maakt om de titel in de Hoofdklasse te pakken is het nu wel !” Ik geloof hem, maar geloven de jongens dat ook? Als voetballer lijkt het me dat je niets anders zou willen en daarna zie je wel weer. Het gaat tenslotte om deze 26 confrontaties en een nieuw seizoen begint pas in september.

Als supporter ga je verwachtingsvol naar het veld en je hoopt op de 3 punten. Worden ze gepakt dan is het feest. Worden ze niet gepakt, maar er is voor gewerkt door heel het team, dan is het zuur maar niet het einde van de wereld. Pa als er gevoetbald wordt waarbij de ploeg op twee benen hinkt dan wordt je als supporter zenuwachtig en ga je twijfelen. Ik wil niet de suggestie wekken dat er iets zou spelen, maar ik benoem de beleving van een supporter in de hoop dat zijn fanatisme over zal slaan op de mannen die het in het veld mogen waarmaken.

Zondag om 14.00 uur speelt VV Dongen in Wijchen tegen het bijna gedegradeerde AWC. Thuis won VV Dongen gemakkelijk met 4-0 tegen een gehavend team. Vraag nu is of VV Dongen de draad weer op kan pakken na de nederlaag tegen TEC en het gelijke spel tegen DOSKO

Tekst: Frank van Heteren

Reacties