Olympia’60 morst dure punten in Dordrecht bij DFC

Olympia’60 morst dure punten in Dordrecht bij DFC Na vijf overwinningen op rij en een gedeelde koppositie in de 4e klasse C struikelde Olympia’60 zaterdag over laagvlieger DFC. DFC creëerde precies nul kansen, maar wist 3 keer terug te komen van een achterstand uit stilstaande situaties. Uiteindelijk eindigde het treffen in een teleurstellende 3-3 wat voor Olympia een bittere pil is omdat koploper DIA wel won en nu weer 2 punten uitloopt op de rood witten.

olympia1341

Olympia moest winnen in Dordrecht om nog volle bak voor het kampioenschap te willen gaan. Olympia begon echter te slap en wist niet overtuigend de tegenstander onder druk te zetten. Toch kwam de voorsprong al na 5 minuten spelen. De bal werd door DFC ietwat slapjes uitverdedigd waardoor de bal bij middenvelder Justin Bomisa belandde. Bomisa bedacht zich geen moment en haalde verwoestend uit. 0-1 de voorsprong en er sloop een tikkeltje gemakzucht in de selectie. Dat mondde uit in een tegenaanval met als eindpunt de redding van keeper Wouter Dirven. Na een kleine 20 minuten een prachtige aanval over 4 schijven. Pepijn Laurijsen bereikte Nick van Wanrooij die vervolgens meteen Bryan Weistra bereikte. Weistra bereikte vervolgens Raymon Damen die helaas zijn inzet net voorlangs zag gaan. Twee minuten later werd een indirecte vrije trap toegekend aan DFC. De vrije trap verdween zonder aanraken in het doel, althans dat dacht Olympia alleen keeper Wouter Dirven was even niet bij de tijd en wilde de bal uit het doel duiken. Hij raakte de bal en zorgde daarvoor dat DFC een beetje gelukkig op gelijke hoogte kwam. Pech voor Olympia ,maar 7 minuten later stond het alweer 1-2. Een harde lage voorzet van Bryan Weistra bereikte Nick van Wanrooij die de voorsprong op de borden knalde. De vreugde duurde maar kort want na 35 minuten kwam er opnieuw een vrije trap voor de gastheer. De bal werd in de 16 gekruld en opnieuw gaf de Olympia verdediging niet thuis. DFC kwam op 2-2 en kreeg steeds meer zelfvertrouwen. Nog voor rust werd Bryan Weistra zichtbaar gehinderd binnen de 16 en de leidsman floot direct. De beste man kon het totaal niet belopen dus had ook niet gezien dat de overtreding binnen de 16 werd gemaakt en legde de bal dan ook tot ieders verbazing erbuiten. De vrije trap leverde niets op dus beide ploegen trokken met een gelijke stand naar de kleedkamers.

olympia1342

Trainer Koeman was verre van amused dus er volgden harde woorden. Olympia wist wat er aan schortte en zette volop druk op het Dordtse doel. Na 10 minuten stond de voorsprong weer op de borden. Een voorzet op maat van Raymon Damen werd door Nick van Wanrooij netjes snoeihard ingekopt. Voor de 3e keer kwam Olympia op voorsprong maar het bleek niet genoeg. Een snelle aanval werd nog door aanvoerder Pepijn Laurijsen te slap ingeschoten waardoor de voorsprong maar miniem bleef. Elroy Vereggen maakte plaats voor Bas Leemans en kort hierna kwam Bryan Weistra naar de kant voor Gertjan Klijs. Met nog 22 minuten te gaan kreeg DFC een corner toegekend. De bal zwaaide over alles en iedereen heen en kon simpel worden ingetikt. De altijd zo sterke verdediging van Olympia leek de geschorste Robert Hillebrand te missen en gaf de goals ditmaal wel heel gemakkelijk weg. De laatste 10 minuten volgden er nog 2 grote kansen via een hard afstandsschot van Nick van Wanrooij en een kopbal op de lat van Gertjan Klijs maar Olympia zag helaas 2 hele belangrijke punten wegvloeien In strijd om het kampioenschap. Teveel spelers behaalden zaterdag hun niveau niet.

olympia1344

Aanstaande zaterdag komt de nummer 3 van de ranglijst TVC/Breda naar Crispijn voor alweer een kraker. Hopelijk is Olympia dan hersteld van de fout die het maakte in Dordrecht want de belangen zijn groot. Aanvang van de wedstrijd tegen TVC/Breda is 14.30 uur.