Drie belangrijke punten voor DVVC in Dordrecht

DVVC reisde afgelopen zondag voor de 4e maal in deze competitie af naar Dordrecht om ditmaal tegen SC Emma aan te treden. Eerdere optredens tegen OMC, SSW en RCD waren niet succesvol. Ditmaal moest er gewonnen worden om een mogelijke degradatie te ontlopen. SC Emma had zich in het Paasweekend min of meer veilig gespeeld door eerst koploper RWB te kloppen en vervolgens tegen runner-up RCD gelijk te spelen. Alle ingrediënten dus voor een spannende pot voetbal. Door het hobbelige veld en de forse windvlagen was goed combinatievoetbal erg moeilijk maar de spanning vergoedde veel.

De wedstrijd begon erg goed voor DVVC. Al in de 3e minuut stoomde Koen Swanen vanaf de eigen helft op richting het vijandelijke doel. Op het juiste moment gaf hij een steekpass op de goed anticiperende Osman Cemrek die het keurig afmaakte: 0-1. 7 minuten later werd de voorsprong uitgebouwd. Ditmaal stond Willem van Riel aan de basis van dit doelpunt. Hij zette Koen Swanen keurig in scoringspositie. Koen aarzelde niet en maakte het snoeihard af: 0-2. SC Emma kon daar, zeker in het eerste half uur, nauwelijks iets tegenover zetten. DVVC bleef zoeken naar een verhoging van de score en Jasmin Velagic was er dichtbij toen hij een vrije trap vanaf rechts in 1 keer op de schoen nam. De bal verdween echter rakelings over het doel.
In de laatste fase van de eerste helft werd SC Emma sterker en moest DVVC terug. Hierbij onderscheidde de jeugdige keeper Lesley van Delft zich door via enkel prachtige reddingen DVVC op de been te houden. Hij zorgde er zelfs voor dat DVVC via een uitgekiende uittrap van hem via Osman Cemrek alleen voor de keeper van de tegenstander zette. Deze redde echter ten koste van een corner.

dvvc1342

Kansenfestival DVVC in tweede helft
In de tweede helft klopte er niets meer van de organisatie in de achterhoede bij SC Emma en kreeg DVVC volop de gelegenheid de score verder op te voeren. Kans na kans werd echter gemist en het duurde tot 71e minuut voordat Stefan Celi prachtig raak kopte uit een afgemeten voorzet van Maikel van Bragt. Emran Pourmanaf, Jasmin Velagic, Dennis Kras en Koen Swanen hadden nog voor meer doelpunten kunnen zorgen maar helaas konden de diverse mogelijkheden niet verzilverd worden. Verdedigend kwam DVVC nauwelijks meer in gevaar en toen de goed leidende scheidsrechter Sluyters uit Tiel het eindsignaal gaf, was de vreugde aan DVVC-zijde erg groot. Een terechte overwinning van een team dat knokte voor een goed resultaat.

dvvc1343

Het blijft erg spannend in de onderste regionen omdat zowel DSE als Dussense Boys wonnen en Blauw Wit gelijk speelde. Coach Piet Gabriëls was uiteraard content met de drie punten en hoopt dat de positieve lijn doorgetrokken kan worden. Donderdagavond 16 april a.s. om 18.45 uur is de inhaalwedstrijd gepland op Sportpark Dongekant tegen Irene ’58 uit Den Hout. Als DVVC er in slaagt deze taaie tegenstander te verslaan, dan wipt de ploeg weer over DSE heen naar de 12e plaats. Piet Gabriëls: we hebben nog 5 finales te gaan maar ik heb er goede hoop op dat we ons rechtstreeks handhaven.

Opstelling: Lesley van Delft, Stefan Celi, Kevin Zijlmans, Jan-Willem Siemons, Dennis Kras, Willem van Riel, Maikel van Bragt, Emran Pourmanaf (Sefan van Dongen), Jasmin Velagic (Dion Karten), Osman Cemrek (Ugur Kaya), Koen Swanen.