Knappe overwinning dames 1 De Vennen

Beide eerste seniorenteams van ZV De Vennen hebben dit jaar promotie-aspiraties en beide zullen daarvoor als eerste moeten eindigen. Beide ploegen hebben tot dusverre één nederlaag geleden en dat bracht de dames tot afgelopen zaterdag op een (gedeelde) eerste en de heren op een derde positie. Aan beide dus de opdracht om die positie door het winnen van hun thuiswedstrijd minimaal te behouden.

De dames hadden in het Tilburgse TRB/RES een tegenstander met een verleden in de bondscompetitie en met een mix van speelsters uit die periode en enkele jeugdiger speelsters. Veelal ook een wat meer fysiek spelende ploeg waartegenover De Vennen wat meer zwemmende aanvalspatronen in het water bracht. De eerste periode ging voortvarend van start voor De Vennen want binnen 2,5 minuut had de Tilburgse keepster al twee treffers van Laura Evers en een doelpunt van Rachel de Vet moeten toestaan. De Dongense verdediging had, niet alleen in deze periode, de meeste moeite met een in achterwaartse ballen ‘gespecialiseerde’ Tilburgse midvoor die met twee rake knallen voor de Tilburgse productie zorgde. Tussendoor had Judith van Heteren via het achterhoofd van Fleur Wolf ook nog raak geschoten zodat de eerste periode op een 4-2 voorsprong werd afgesloten. 
De tweede periode gaf een zelfde beeld te zien, De Vennen veel bewegend en vrije mensen zoekend, TRB/RES iets statischer. Judith van Heteren met haar tweede en derde treffer, Erna Bouman uit een overtal en Renée Nieuwenhuizen brachten de teller voor De Vennen op 8 terwijl TRB/RES op 5 bleef steken. In de derde en vierde periode slaagden de dames er in die marge in stand te houden hoewel het bij de stand 10-8 vlak na het begin van de slotperiode (treffers van Minet Peeters en Ilse Mulder) nog even spannend werd. Naomi van Bragt wist met enkele reddingen haar ploeg op voorsprong te houden, een voorsprong die door Merel v.d. Heijkant met twee benutte overtalsituaties weer op vier treffers werd gebracht. De 12-8 stand werd ook de eindstand zodat de dames hun toppositie behouden.
Heren 1 kreeg rode-lantaarn-drager De Dokkelaers op bezoek. Die ploeg maakte al snel duidelijk waarom die positie wordt ingenomen, De Vennen slaagde er echter niet in daar echt van te profiteren. Na een nog redelijke eerste periode waarin de heren op 4-0 kwamen (2x Geert Huijben, Koen Haast en Raoul van Ginneken) werd het spel slordiger en slordiger. Foutieve passes, te late passes, slordige afwerking, De Vennen ging moeiteloos mee in het niveau van de tegenstander. In de tweede en derde periode werd telkens slechts twee maal gescoord, via Raoul van Ginneken, Mark Haast, Koen Haast en Tom Wolf waardoor na 3 periodes slechts een 8-0 op het bord stond. De slotperiode was eigenlijk om chagerijnig van te worden slecht. Na een kopstoot kon een van de tegenstanders voortijdig gaan douchen en De Vennen had 4 minuten lang een man-meer. In die 4 minuten scoorden de bezoekers echter opeens 3 keer zodat keeper Rob Haast ‘de nul’ kon vergeten. De Vennen scoorde ook nog wel 6 keer (Mart Graauwmans 3x, Raoul van Ginneken, Tom Wolf en Harm Dankers) maar echt blije gezichten leverde de 14-3 overwinning niet op.
Die blije gezichten waren wel te zien bij de jongens onder 17 die AquAmigos uit Waalwijk/Den Bosch ontvingen. In de eerste periode kwamen de jongens op een 0-1 achterstand en vervolgens waren de verdedigingen aan beide zijden bijna 3 periodes lang heer en meester. Vlak na het begin van de slotperiode wist Lars Dirven de 1-1 op het bord te brengen maar de gasten kwamen uit de rebound na een redding van keeper Bart toch weer op voorsprong. De Vennen zette alles op de aanval en dat leverde een strafworp op die door Mart Graauwmans werd benut, 2-2. In de laatste halve minuut kreeg De Vennen een overtalsituatie en met een schot uit een scherpe hoek zorgde Matthijs Schalk voor de beslissing, 3-2. Een vreugdevolle ontlading van coach en publiek volgde.
De meisjes onder 17 hadden geen makkie aan maar het wel makkelijker tegen hun leeftijdsgenoten van De Dokkelaers. De Vennen toonde aan zowel individueel als als team verder te zijn en via de periodestanden 3-1, 6-1 en 8-1 werd een verdiende 11-1 overwinning in de wacht gesleept. 
Cookieinstellingen