Voorbeschouwing TOP –VV Dongen

Zondag a.s. zal de allereerste ontmoeting plaatsvinden tussen TOP (Oss) en VV Dongen. Twee ploegen met veel jeugdige uitstraling en waar het aanvallend voetbal centraal staat. VV Dongen heeft iets met Oss. Zo speelde onze vereniging in de competitie van 2008 /2009 tegen O.S.S 20, ging succestrainer Roland Schuermans van VV Dongen naar O.S.S. 20 en verhuisde Fatih Kamaci in de zomer naar de betaalde tak van TOP, namelijk FC Oss.

Toch dan de eerste ontmoeting tegen een club met een rijke historie. Tot en met het seizoen 2005 / 2006 speelde TOP op het hoogste landelijk amateurniveau. Pas in het seizoen 2007 / 2008 keerden de amateurs terug in klasse 1D. Sinds die tijd werden er wisselende resultaten behaald tot vorig seizoen, toen de formatie van Stephan Sijbers eerste werd met 55 punten uit 26 duels. Zij werden op de voet gevolgd door DESO die met 53 punten de nacompetitie behaalde maar niet promoveerde. DESO komt uit……Oss.
Het was dus bijna zover gekomen dat er 3 ploegen uit Oss in de Hoofdklasse hadden gestaan. Oss dus.
Het team van TOP is qua leeftijd te vergelijken met dat van VV Dongen. Gemiddeld 21,6 jaar. VV Dongen komt ongeveer op hetzelfde uit. Het verschil zit waarschijnlijk in het aantal jaren dat VV Dongen nu speelt in de Hoofdklasse. Stabiel en met een aantal jonge jongens die zijn meegegroeid in het niveau van de Hoofdklasse. Denk aan Paul van Zon, Floris Wouters, Remon Koenen en Sander de Bont ( nog uitgekomen voor O.S.S. 20). Bijgestaan door routinier Revy Rosalia zijn zij de mannen waar het team van Ron Timmers op leunt. TOP daarentegen leert de wetten van de Hoofdklasse in een sneltreintempo. Serkan Ordu en Metin Alkir zijn respectievelijk 21 en 19 jaar oud en laten elke week van zich horen. 
Het team van TOP speelde onbevangen tegen Gemert (4-1 geflatteerd verlies) en legde UDI ’19 het vuur aan de schenen ( 3-4 verlies en twee keer teruggekomen uit achterstand).
Bert Ruisch van Gemert gaf de complimenten aan TOP en vond het team fris voetbal spelen. In alle verslagen komt het team er goed vanaf en dus is het voor VV Dongen zaak om dit team niet te onderschatten.  TOP won van AWC en van de Valk. Zoals gezegd werd er niet van de minste tegenstanders verloren. De complete top 3 (DOSKO, UDI’19 en Gemert) wisten maar met 1 doelpunt verschil te winnen. Nu is dus de nummer 4 aan de beurt. TOP staat op een 9e plaats met 6 punten en een doelsaldo van 8 voor en 11 tegen.
Vorige week schreef ik nog dat VV Dongen het in de eerste 20 minuten moeilijk had in de eerste 4 partijen en dat het bijna een structureel probleem zou zijn. Deze stelling kan direct weer overboord na de bliksemstart van vorige week tegen Deurne. Voor VV Dongen lijkt het moeilijk om het niveau 90 minuten vast te houden ( dat geldt trouwens voor elk team), maar ik denk wel dat er meer besef in het team is geslopen na de uitnederlaag tegen Groene Ster. De revanche die VV Dongen op zichzelf nam was indrukwekkend, maar wil nog niet meteen zeggen dat daarmee de continuïteit is gewaarborgd. VV Dongen lijkt in evenwicht, maar die conclusie kan pas werkelijk getrokken worden wanner VV Dongen ook in uitwedstrijden zijn kracht laat zien. Het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden lijkt nog steeds erg groot waar ik natuurlijk bij wil opmerken dat de uitoverwinning tegen UDI ’19 van grote klasse was. Genoeg stof om over na te denken en om over te praten. 
Wanner u de reis naar Oss wilt gaan maken wil ik u erop attenderen dat het tweede team van VV Dongen (o.l.v good old Tom Smits) een topwedstrijd gaat spelen tegen OJC Rosmalen. Team 2 speelt vanaf de voorbereiding ijzersterk en is onverslaanbaar. Met 80 doelpunten voor in 13 wedstrijden geeft dit team een prachtig visitekaartje af namens VV Dongen. Het zegt iets over de kracht van deze selectie, want ook Team 3 (o.l.v. Marc Oomens ) scoort maximaal. Waar Team 2 in de reserve Hoofdklasse de punten opraapt zo speelt Team 3 slechts een klasse eronder en speelt tegen tweede Teams van o.a. DOSKO, Halsteren,  Roosendaal, Moerse Boys en LONGA.
OJC Rosmalen 2 is al jaren DE tegenstander en uitdager van VV Dongen 2. De duels tussen beide teams zijn over het algemeen om van te smullen. Voetbal op hoog niveau en niet onderdoend voor een wedstrijd in de 1e klasse KNV B. De echte liefhebber is welkom op sportpark De Groote Wielen” Laaghemaal 38 5247 NP Rosmalen. Deze clash begint om 11.00 uur, waarna u meteen door kunt rijden naar het Frans Heese stadion in Oss. Daar is de aftrap om 14.30 uur. Tijd genoeg dus !!