Dames VV Dongen verliezen van Blauw-Wit

De opdracht van deze 1ste zondag van oktober was duidelijk. Revanche nemen na de nederlaag van vorig seizoen. Dus aan motivatie geen gebrek, echter moest er met meer strijd en passie gespeeld worden dan de wedstrijd vorige week tegen Chaam. Blauw-Wit is een zeer fysieke ploeg en de dames van VV Dongen moesten zich daar ook op instellen.

De eerste kans volgt in de tiende minuut. Echter wordt deze door Sylvana Bliekendaal in de handen van de Moerse keepster geschoten. In deze fase wordt het aan Dongen zijde wat rommelig. Er wordt veel door het midden gevoetbald en de druk komt op de achterhoede van Dongen te liggen. Het zijn de dames van Blauw-Wit, die de score openen 1-0. Niet veel later wordt een bal hard terug gespeeld op de keepster van Dongen Manja Elie, maar de bal rolt in eigen goal 2-0. Het spel gaat even op en neer. Dongen creëert voldoende kansen. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden kan Dongen geen profijt halen uit de corners die prima voor de goal worden gegooid door Marianne van der Schans. Blauw-Wit heeft veel snelheid voor in, waar de dames van Dongen zo nu en dan wel moeite mee hadden. Zo komt de rechterspits van Blauw-Wit op snelheid langs de Dongense verdediging. Deze geeft de bal voor en het staat 3-0. In de eerste helft worden er nog schoten gelost door Betty Siemons en Sylvana, maar deze zorgen niet voor de aansluitingstreffer.
Na een mindere eerste helft was het hopen voor Dongen, dat iedereen zijn abonnement van de 2e helft had meegenomen. Een nieuwe helft en dus weer nieuwe kansen. Dongen moest met meer strijd gaan spelen en het balletje beter rond laten gaan. En letten op de sterke omschakeling van Blauw-Wit. Er worden door de dames van VV dongen een paar corners gecreëerd, maar op miraculeuze wijze belanden deze ballen niet in het net. Ondanks dat Dongen beter was in deze tweede helft zijn de dames uit de Moer zeer effectief met de kansen die ze krijgen. Het is wederom de rechtsbuiten van Blauw-Wit die scoort 4-0.
Ondanks dat blijven de dames van VV Dongen de kopjes omhoog houden. Er worden namelijk wel kansen gecreëerd. Dongen moet wegens blessures toch gaan wisselen. Manuela Biekens grijpt haar inval beurt met beide “voeten” aan. Na een prima aanval vanaf de aftrap schiet ze de bal weer snoeihard in ’t net 4-1. Er volgen nog kansen van Julie Stuit, maar ook zij krijgt de bal op een of andere manier vandaag niet in ’t net. Nog eenmaal komt Blauw Wit er nog op snelheid uit wat zorgt voor de 5-1. Judith de Kruijf mag na een duw in de zestien nog aanleggen vanaf de penalty stip voor de 5-2. Dit doet ze prima! Het was een wedstrijd waarin Dongen zeker in de 2e helft niet onderdeed voor Blauw-Wit. Maar het is helaas zo dat als je zelf de kansen niet afmaakt, dat de tegenstander dit wel doet.
Volgende week om 12.00 uur mogen de dames van VV Dongen naar TSVV Merlijn in Tilburg. Een nieuwe tegenstander, nieuwe kansen!