Dames en heren handballers moeten punten aan Internos laten

Afgelopen zondag ging de zaalhandbalkompetitie van start. Voor de dames van Dongen het debuut op het twee na hoogste landelijke niveau. De Heren een trede lager in de voor hun vertrouwde hoofdklasse. Beide teams ontvingen Internos uit Etten Leur voor een goed bezette tribune. Voor handballend Dongen eindigde de start van deze derby wedstrijden beiden in een nederlaag. De dames verloren met 16-20 en de heren moesten met een puntje verschil, 21-22, het hoofd buigen.

DS 1 Dongen – Internos 16-20 (rust: 10-11)
Trainer Jean Troquet had zich een andere opening van de competitie voorgesteld. De bezoekers kwamen fel uit de startblokken en stonden na 10 minuten op een riante voorsprong van 1-7. ,,Bij Internos blonken een drietal speelsters uit. Beide hoekspelers zorgden voor deze riante voorsprong en een keepster die veel ballen pakte. Wij hebben net zoveel de bal gehad als Internos, maar uiteindelijk van ons zelf verloren,” vat Troquet de wedstrijd in het kort samen. Toch is de inzet van de jonge ploeg te prijzen. De snel opgelopen ruime achterstand was enkele seconden voor de rust weer gelijk getrokken naar 10-10. Even een moment van onoplettendheid zorgt er voor dat Internos de rust ingaat met een magere 10-11 voorsprong. Na rust hetzelfde spelbeeld. Weer weet Internos uit te lopen naar een ruime 11- 17 voorsprong en weer moet Dongen een inhaalrace inzetten. Maar verder dan 16-20 kon Dongen niet komen. Het is wel tekenend dat de jonge Carlijn Mulder als midden opbouwer de kar moet trekken. Mulder zit de hele week in het topsportcentrum Papendal en moet nog 16 jaar worden. Deze wedstrijd was zij goed voor 6 doelpunten en zette als spelverdeelster haar medespeelsters in kansrijke posities. Slotconclusie van Troquet: ,,Als je dertien minuten niet scoort, dan verlies je. Zeker als je tegenstander maar twintig keer scoort. Ik ben tevreden over onze speelwijze gedurende 40 minuten.”
Komend weekeinde gaat de reis naar Den Haag, naar de reserves van Hellas. Ook zij hebben hun eerste wedstrijd verloren. ,,Daar hebben we niets te verliezen. We kunnen alleen winst boeken. Hun eerste team, uitkomende in de ere divisie, speelt op zaterdagavond zodat zondag de mindere goden in Hellas 2 tegen ons aan het werk mogen.”
HS 1 Dongen – Internos 21- 22.
De heren keken al snel tegen een 2-12 achterstand aan. De wedstrijd leek hierdoor gelopen. Dongen vocht zich prima terug. En op momenten dat de aansluiting nabij was lieten de routiniers het even afweten. Dat kostte Dongen onnodige tijdstraffen. Uiteindelijk trok Internos nipt aan het langste eind.