VV Dongen beslist de wedstrijd binnen 180 seconden

Scheidsrechter Wagner had nog maar net gefloten voor het begin van de wedstrijd toen de intenties van VV Dongen duidelijk werden. Verbouwereerd keken de heren uit Deurne na 3 minuten naar het scorebord. 2-0 door doelpunten van Remon Koenen en Sander de Bont. De uiteindelijke uit slag werd 4-2.

Waar VV Dongen zijn eerste ontmoetingen de eerste 20 minuten nog moest zoeken naar het juiste ritme was het tegen Deurne meteen duidelijk dat VV Dongen daar geen gewoonte van wilde maken. Direct na de aftrap werd de linkerkant van VV dongen gezocht. Paul van Zon gaf na een combinatie met Robert Mutzers de bal panklaar voor op de opstomende Rick Vervaart. Deze haalde verwoestend uit en zijn inzet ging maar net over. Uit de volgende aanval was het wel raak. De uitrap van keeper van Crooij werd direct opgepakt door rechtsback Jan jr. Gerrits. Hij ging de combinatie aan met Remon Koenen en uit zijn voorzet wist laatstgenoemde de bal achter van Crooij te schieten. 1-0 na anderhalve minuut. De aftrap van Deurne was nog niet genomen en VV Dongen nam direct over. Wederom een combinatie aan de rechterkant die Sander de Bont in staat stelde om de bal binnen te werken. 2-0 binnen 180 seconden.
“Eigenlijk begint de wedstrijd dan weer opnieuw.”  Assistent trainer Peter van Vught vond dat Deurne zich niet gewillig naar de slachtbank liet leiden en vond de tegenstander geen slechte ploeg: “Ja, je zag wel dat Deurne een aantal goede voetballers in het team heeft staan en dat ze wilde blijven zoeken naar de aansluiting.” Hij gaf aan dat er nog 88 minuten te spelen waren.
Tot aan de 22e minuut wist VV Dongen het spel te controleren. Toch ging Deurne meer voetballen of beter gezegd andersom: VV dongen liet Deurne meer voetballen omdat er wat concentratieverlies optrad in het team van Ron Timmers. Tot echte grote kansen leidde dat niet, maar het waren wel waarschuwingen. Vooral het koppel van der Steen, Kuijpers en Brouwers trachtten de verdediging van Dongen te ontregelen. Centrale verdediger Mitchel van der Stappen was echter heer en meester. Zijn crossballen waren uitermate effectief en vaak begonnen de Dongense aanvallen via hem. Welgeteld 12 open kansen creëerde VV Dongen over de hele wedstrijd, die meteen na rust werd beslist.
In de 49e minuut zette Floris Wouters de opgekomen Paul van Zon vrij op de 16 meter. Met een fantastische uithaal beslechtte hij het lot van de moegestreden ploeg van Ronnie Couwenberg. De trainer van Deurne hoopte met een paar aanvallende wissels na rus het tij te keren. Met de inbreng van Roy Tulmans leek het erop of Deurne meer stootkracht kreeg, maar de defensie van VV Dongen reageerde hier volwassen en tactisch op. Revy Rosalia ging meer voor zijn verdediging spelen en Tom Walman zakte een linie in en bleef in de mandekking.
De enkele plaagstootjes van Deurne deden VV Dongen geen pijn en Ron Timmers wisselde 3 maal. Alle wissels waren een man voor een maan op dezelfde positie. Dat Deurne in de 80e minuut de 3-1 mocht scoren kwam meer door het falen van keeper Jamil Kools dan door de kracht van Deurne. Meteen na de 3-1 scoorde Rosalia de 4-1 na een scrimmage in het doelgebied van Deurne. VV Dongen speelde de wedstrijd professioneel uit en wist dat alle concurrenten ook met 4 doelpunten voor hadden gewonnen. Helaas greep keeper Jamil Kools voor de tweede keer mis bij een hoge bal waardoor de marge terugging naar 2 doelpunten. Wellicht het enige smetje op een duel dat eigenlijk noot een wedstrijd werd. VV Dongen staat op een 3e positie in de ranglijst en volgt op 1 punt van UDI ’19 en op 3 punten van leider DOSKO.
Aanstaande zondag gaat VV Dongen naar TOP (Oss) dat met 4-1 verloor van Gemert.